avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?

As dori sa aflu daca magistratii pot fi trasi la raspundre pentru greselile facute in exercitiul functiunii?
Pentru aceste greseli cine plateste?
Pentru prejudiciile materiale sau morale provocate de magistrati poate fi tras la raspundere Statul Roman prin Ministerul Justitiei sau Ministerul de Finante?
De competenta carei instante de judecata tin aceste procese?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:36, 26 Februarie 2012
Avocatii nu sunt salvatorii sistemului.Incercati si la DNA ,de fapt vorbiti de coruptie.Daca nu faceti nimic,plangere penala dupa finalizare proces.
Am facut si la DNA.
Dosarul contine 2 declaratii ale invinuitilor.
Ei erau de fapt 4. La altii 2, nu s-a mai obosit nimeni sa le ia declaratii.
Asa ca un alt NUP fara dureri de cap.
Ma gandeam la conditia avocatului din zilele noastre. E jalnica din acest punct de vedere.
Din start are rolul actorului...grabit.
Sunt procese in care stie clar ca nu are sanse in fata unor magistrati corupti.
Ce sa-i mai spuna clientului care vrea dreptate?
Asta am aflat si eu de cand am inceput sa-mi pierd timpul pe treptele instantelor de judecata..
As mai vrea sa aflu daca pe calea penalului nu am avut nici o sansa, ce variante am in civil?
Daune materiale? Daune morale? De demnitate si onoare mai poate fi vorba? Sa nu cheltuiesc foarte mult cu taxele de timbru. Ce spuneti?
Trebuie sa fie mai mult in dosar decat acele declaratii de care vorbiti.Pana nu va studiaza cineva dosarul e greu sa vi se dea un sfat.Ideea e ca daca incercati in penal, ca in civil nu vad sa aveti sanse,dupa ce se va da solutia de parchet, o puteti ataca la instanta si mai departe ca CEDO.In procesul penal va constituiti parte civila cu sumele de care ati fost prejudiciat si nu platiti taa timbru.Cam acestia ar fi pasii.

Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Magistratii sunt SINGURA CATEGORIE SOCIALA care NU raspunde pentru greselile facute in exercitarea profesiei. In plus sunt singurii care nu au fost afectati de Legea unica a pensionarii.
Buna seara .
Se vehicula o astfel de varianta legislativa,dar pana la acest moment nu a fost elaborată de către legislativ
Marius Bote .

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)