avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?

As dori sa aflu daca magistratii pot fi trasi la raspundre pentru greselile facute in exercitiul functiunii?
Pentru aceste greseli cine plateste?
Pentru prejudiciile materiale sau morale provocate de magistrati poate fi tras la raspundere Statul Roman prin Ministerul Justitiei sau Ministerul de Finante?
De competenta carei instante de judecata tin aceste procese?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:36, 26 Februarie 2012
[
Dar de ce dupa ce se epuizeaza caile de atac? Eu am facut plangere penala unei doamne procuror inainte. este adevarat sa dat NUP, dar vreau sa merg la CEDO, eu am inscrisuri care dovedesc ca politist si procuror au falsificat probatoriu

Admisibilitatea unei plangeri la CEDO este conditionata de epuizarea tuturor cailor de atac interne.Asadar impotriva solutiei NUP plangere la primul procuror al parchetului respectiv si apoi plangere la instanta. Abia dupa solutia instantei puteti merge la CEDO, nu inainte, ca nu aveti nici o sansa.

marbostgms a scris:

Ce sa incerce oamenii ? Sa umfle buzunarele avocatilor? Atata timp cat justitia va fi aservita puterii NU exista nici o sansa de o judecata corecta! Legile sunt pentru cei mici NU pentru smecherii cu bani si pentru cei care conduc tara!

Cat credeti dvs. ca poate cere un avocat pentru a-si "umfla buzunarele" dintr-o redactare!!????.Spun una pentru ca f.f.f putini romani au curaj sa incerce sa se indrepte impotriva unui magistrat desi au dreptate......
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

[
Dar de ce dupa ce se epuizeaza caile de atac? Eu am facut plangere penala unei doamne procuror inainte. este adevarat sa dat NUP, dar vreau sa merg la CEDO, eu am inscrisuri care dovedesc ca politist si procuror au falsificat probatoriu

Admisibilitatea unei plangeri la CEDO este conditionata de epuizarea tuturor cailor de atac interne.Asadar impotriva solutiei NUP plangere la primul procuror al parchetului respectiv si apoi plangere la instanta. Abia dupa solutia instantei puteti merge la CEDO, nu inainte, ca nu aveti nici o sansa.

Acum am inteles. Din primul mesaj se intelegea ca nu poti face plangere penala direct impotriva procurorului, ca intai faci demersuri pe la MJ, CSM,, etc astepti o solutie definitiva si abia apoi te indrepti impotriva lui. Eu am o situatie de nebunie toatala: procurorul general al PCA imi respinge plangerea, ca neintemeiata cu drept de plangere la PICCJ RO, fac aceasta plangere, PICCJ RO imi restituie plangerea si documentele declinandu-si competenta cu precizarea ca daca revin pe aceiasi problema plangera va fi clasata. La o saptamana PICCJ imi respinge plangerea ca neintemeiata. Cele doua documente(de declinare si Rezolutia de respingere) au aceiasi data de iesire de la PICCJ RO. Am cerut lamuriri la PICCJ RO si mi-au spus ca isi mentin punctul de vedere. Este criminal
am si eu o situatie paradoxala in care ,legal am avut admisa in parte cererea adresata instantei. Astfel instanta a constatat ca din vina exclusiva a partii adverse un contract nu a fost respectat si a obligat partea adversa sa plateasca penalitati de neexecutare contractuala. Contractul prevedea elaborarea studiilor necesare obtinerii autorizatiei de constructie si executarea constructiei. Eu am platit ,primind factura si chitanta efectuarea studiilor topo,geo etc. necesare eliberarii autorizatiei de constructie.Sentinta acorda penalitati de neexecutare contractuala de 0,5% pe zi la suma achitata ,care curg de la obtinerea autorizatiei de constructie ...adica de la o data care nu se atinge niciodata. Am facut si cerere de explicare a modului de executare cerand un singur lucru <CE AR TREBUI SA FACA UN EXECUTOR JUDECATORESC IN BAZA DISPOZITIVULUI ACESTEI HOTARARI>.Cererea mi-a fost respins pe motiv ca explicarea modului de executare a dispozitivului unei hotarari nu poate schimba dispozitivul hotararii. Se mai poate face ceva...
:)) Bietul sarac magistrat care poate castiga si 6000 de RON. Nu are de unde platii ? Dar cum se face ca un amarat cu 100 de RON si un sac de cartofi furati plateste cu varf indesat? Deocamdata "haita" nu se desminte si se apara, mai ales ca nimeni nu "latra" la ei.

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)