avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?

As dori sa aflu daca magistratii pot fi trasi la raspundre pentru greselile facute in exercitiul functiunii?
Pentru aceste greseli cine plateste?
Pentru prejudiciile materiale sau morale provocate de magistrati poate fi tras la raspundere Statul Roman prin Ministerul Justitiei sau Ministerul de Finante?
De competenta carei instante de judecata tin aceste procese?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:36, 26 Februarie 2012
taur36 a scris:

imi pare rau , poate intru pe un teren minat d a r am inteles ca exista lege ,aprobata de parlament si presedinte prin care s-a acprdat inamobilitate , aceasta P A R C A inseamna ca nu au raspendere materiala sau morala !!?? deci ,cedo tine cont de legile statului aprobate si neincalcate.


se numeste inamovibilitate... si e altceva...
d-nul dreams are dreptate - lacomele mele degete au mancat " VI " ,bine ca a complectat dansul. multumesc.
vulturu39 a scris:

Dar de ce sa raspunda statul? Adica tot noi sa platim pentru greselile lor? Cred ca ar trebuii sa plateasca personal.


Pai legea spune ca magistratul nu este scutit de raspundere, numai ca onor stat nu se mai indreapta impotriva acelui magistrat, si ramane pagubit. Uneori paguba este atat de mare (inclusiv morti) sau sume foarte mari incat magistratul nu are de unde sa plateasca civil, de aceea statul trebuie sa acopere prejudiciu, si apoi prin mijoloacele specifice sa recupereze paguba de la magistrat sau functionarul care a generat-o. Nu sunt jurist dar asa spune art 52 din Constitutia Romaniei, pe care nimeni nu da doi bani, si legea raspunderii magistratului, pe care iarasi nimeni nu da doi bani, pentru ca ei centreaza ei dau cu capul.
eqvagel a scris:

Stati linistit pt ca nu veti obtine nimic.Este un cerc vicios in care toti isi declina raspunderea si te trimit mereu in alta parte fara sa ti dea nici un raspuns clar si nici o idee.La sfarsit vei ajunge din nou de unde ai plecat mai suparat si mai nedumerit decat la inceput.Vorbesc din proprie experienta


Exact asa am patit si eu. Iar atunci solutia este inca o revolutie, dar adevarata
Ce sa incerce oamenii ? Sa umfle buzunarele avocatilor? Atata timp cat justitia va fi aservita puterii NU exista nici o sansa de o judecata corecta! Legile sunt pentru cei mici NU pentru smecherii cu bani si pentru cei care conduc tara!

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)