avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am schimbat contabila, are voie sa nu-mi predea baza ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am schimbat contabila, are voie sa nu-mi predea baza de date de la program, dar baza de date de la revisal?

vechea contabila, nu doreste sa-mi dea baza de date a firmelor mele. Mi-a dat toate actele pe 6 ani, unele "vrac", nu erau nici macar arhivate desi erau la ea de 4-5 luni. Mai mult, nu imi da nici macar baza de date de la REVISAL. Are voie? Unde e etica contabilitatii ce a a invatat-o la scoala? Nu mai imi raspunde la mail-uri, la telefon, nu-i raspunde nici noii contabile sa o lamureasca cu una alta, nu-mi da analitice la nimic. Ce inseamna asta? E ok, e legal, are voie asa ceva? Mi-a motivat ca programul ei a fost platit de ea. Dar banii care i i-am dat eu lunar pentru ce au fost? Nu in leafa aia intra si partea cu programul?
xald a scris:

@cearls

si DA, in cazul unui proces imi trebu` toate datele :)
in cazul unei expertize contabile, imi trebuie
im orice caz legal, am nevoie de ele , ca sa demonstrez buna mea practica
si am nevoie de tot ce tine de orice demers al meu, mai ales ales si platit de mine

pai asta e... in cazuri din astea il cautati in continuare pe (fostul) contabil... alti bani, alta distractie...

contabilul prestator de servicii/lucrari contabile in sistem informatic are alte obligatii legale (pe linie informatica)...

nu sa va puna la dispozitie gratuit baza de date si/sau alte lucrari decat cele uzuale (contractate)...
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
ContSters233047, utilizator
Sfatul meu este sa lasati la o parte cearta si sa discutati prieteneste cu ea. Dragoste cu forta nu merge dar totul (sau aproape totul) se poate cumpara. Ati divortat, bine dar platiti ca sa va dea tot ce doriti, inclusiv programul de contabilitate.
scuze, nu sunt in "situatie"

daca as fi si contabila m-ar santaja, scuze, as distruge-o, civil si penal :D

cu arcumente

nu a fost platita, ok e itm, camera de comert, a contabililor, si ce mai e

daca fura, fura, atat

sunt angajat, vai de capul meu, nici 2 cuvinte nu leg, daar de platesc e al meu

ce nu, nu

vezi inceputul topicului

si citeste oaie, scuze, exemplul cu o oaie :D

seara buna
xald a scris:

si legea spune claar ca e furt :)

asa ca mai intreaba :D

Nu e chiar furt dar esti pe aproape. Este abuz de incredere, fapta prevazut de actualul cod penal art.213. Cu toate ca este posibil sa vina si in concurs cu furtul, dar trebuie avut in vedere si faptul ca intre cele doua parti a existat un raport de munca, deci e posibil sa se adauge si gestiune frauduloasa (art 214)la toate aceste infractiuni.
Incadrarea in drept o va face avocatul ce va redacta plangerea penala .

Dar adevarul este ca asemenea contabili chiar merita sa stea putin pe la sectie. Cateva zile, nu mult.
29 cred ca sunt de ajuns!:))

[EDITAT]
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Quartila a scris:

xald a scris:

si legea spune claar ca e furt :)

asa ca mai intreaba :D

Nu e chiar furt dar esti pe aproape. Este abuz de incredere, fapta prevazut de actualul cod penal art.213. Cu toate ca este posibil sa vina si in concurs cu furtul, dar trebuie avut in vedere si faptul ca intre cele doua parti a existat un raport de munca, deci e posibil sa se adauge si gestiune frauduloasa (art 214)la toate aceste infractiuni.
Incadrarea in drept o va face avocatul ce va redacta plangerea penala .

Dar adevarul este ca asemenea contabili chiar merita sa stea putin pe la sectie. Cateva zile, nu mult.
29 cred ca sunt de ajuns!:))

ce tot "incadrati", puneti "in concurs" si stabiliti ca merita "sa stea putin pe la sectie"?!...

"contabilul" poate fi si o societate comerciala!

nu e vorba de raport de munca, ci de unul comercial.

"contabilul", prestator servicii, organizat independent (pfa, sc... cum "vrea muschii lui"), este proprietarul sistemului informatic.

a predat lucrarile (listing-urile) contractate, si-a terminat treaba (cu beneficiarul).

Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
ContSters233047, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu preluarea bazei de date revisal modimpex modimpex buna seara! am urmatoarea problema cu care as dori sa ma ajutati: am preluat contabilitatea unei asociatii de formare profesionala de la vechea firma de ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc cu obiect de activitate servicii contabile cameliaion cameliaion am o mare rugaminte....doresc sa infiintez o societate care sa se ocupe cu pregatirea actelor pentru declaratii si bilant....deoarece inca nu am terminat ... (vezi toată discuția)
Programator razbunator Jenu68 Jenu68 Buna ziua! De aproape trei luni domnul de la care am cumparat programul de contabilitate acum 4 ani nu mai vrea sa colaboreze pentru repararea erorilor de ... (vezi toată discuția)