avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cum devii avocat daca esti consilier juridic?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cum devii avocat daca esti consilier juridic?

sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta vechime sau trebuie sa fac stagiatura ca si avocat?
va rog sa ma anuntati.
Definitiv, dar tot cu examen.
Sigur?!?!?!?
Pai, am luat examenul de admitere dar mi s-a spus ca prin abrogarea art 16 se abroga implicit si referirile la art 16, cum ar fi 19 din lege si 281 (parca!)din statut. Iar acum nu stiu ce sa fac si ce sa imi caut. Ce sa spun la un interviu ca voi fi stagiar ! sau definitiv?
Ordonanta de Urgenta nr. 159/26.11.2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat prin care s-a modificat art 16 alin 1, iar celelalte articole s-au abrogat va intra in vigoare pe 01.01.2009.
Desi cererile de primire in profesie depuse anterior intrarii in vigoare a Ordonantei 159/2008 se solutioneaza conform legii in vigoare la acea data (fara aplicarea modificarilor din Ordonanta), Baroul Bucuresti a respins pana acum toate cererile de acest gen, astfel ca toti consilierii definitivi care au promoat examenul de primire in profesie si care nu au 10 ani vechime devin avocati stagiari.
Aceasta este o informatie obtinuta de la Barou...
Pentru ce oare nu cititi ordonanta? Vezi art 2 al 2 care reglementeaza,, cererile anterioare",
Acum sincer fiind, ordonanta este facuta de un elev de liceu,altfel nu se explica

Alte discuții în legătură

Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Oug 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)