avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cum devii avocat daca esti consilier juridic?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cum devii avocat daca esti consilier juridic?

sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta vechime sau trebuie sa fac stagiatura ca si avocat?
va rog sa ma anuntati.
suntzd a scris:

Pentru ce oare nu cititi ordonanta? Vezi art 2 al 2 care reglementeaza,, cererile anterioare",


Se pare ca nu ai inteles de fapt ce anume se discuta.
Ceea ce am spus este ca nu se respecta prevederile Ordonantei si mai mult decta atat, Baroul Bucuresti a respins cererile celor definitivati in functiile juridice detinute anterior inainte de aparitia Ordonantei, respingerile fiind intelemeiate pe prevederile Deciziei UNBR care dupa cum stim "este obligatorie pentru toate organele profesiei" (nu si pentru cei care nu sunt inclusi in aceasta categorie) si care in opinia mea nu poate deroga de la Legea profesiei.

In concluzie, toti cei care au promovat examenul de primire in profesie vor fi declarati avocati stagiari. Cu toate acestea exista Barouri in tara (ex Iasi) unde legea (si ordonanta) se aplica diferit in sensul ca cei care au fost definitivati in functiile juridice detinute anterior vor fi publicati in Tabloul Avocatilor definitivi (cine nu a citit ordonanta in acest caz????)
eu am lucrat 3 ani ca jurist si dupa 2 ani mi-am dat definitivatul.in decembrie 2008 am sustinut examenul de admitere in barou pe care l-am luat. insa realizarea e ca nu mai fac stagiatura, am intrat ca si avocat definitiv.
Ana-Cristina, ne poti spune la ce Barou?
si eu sunt in aceiasi situatie insa in Bucuresti se pare ca nu vor sa ne accepte ca si avocati definitiviX-(
este vorba de baroul gorj. eu am dus decizia prin care eram definitivata ca si consilier juridic si mi s-a acceptat. nu stiu de ce nu e peste tot la fel. succes in continuare!
ariam a scris:

suntzd a scris:

Pentru ce oare nu cititi ordonanta? Vezi art 2 al 2 care reglementeaza,, cererile anterioare\\\",


Se pare ca nu ai inteles de fapt ce anume se discuta.
Ceea ce am spus este ca nu se respecta prevederile Ordonantei si mai mult decta atat, Baroul Bucuresti a respins cererile celor definitivati in functiile juridice detinute anterior inainte de aparitia Ordonantei, respingerile fiind intelemeiate pe prevederile Deciziei UNBR care dupa cum stim \\\"este obligatorie pentru toate organele profesiei\\\" (nu si pentru cei care nu sunt inclusi in aceasta categorie) si care in opinia mea nu poate deroga de la Legea profesiei.

In concluzie, toti cei care au promovat examenul de primire in profesie vor fi declarati avocati stagiari. Cu toate acestea exista Barouri in tara (ex Iasi) unde legea (si ordonanta) se aplica diferit in sensul ca cei care au fost definitivati in functiile juridice detinute anterior vor fi publicati in Tabloul Avocatilor definitivi (cine nu a citit ordonanta in acest caz????)

Este foarte interesanta opinia dvs vis a vis de opozabilitatea Hotararii nr. 6/2008 a Congresul Avocatilor. Intamplator ma regasesc in aceeasi situatie, la Baroul Bucuresti.
Am o vechime de 8 ani ca si consilier juridic, am promovat examen de admitere in profesie si am depus cerere de inscriere ca si avocat definitiv la acest Barou. Stiu de existenta Hotararii Consiliului Baroului Bucuresti din februarie 2008, dar o doamna binevoitoare de la Cancelarie m/a informat ca ar fi caduca!
Insa, nimeni pana acum nu s/a deranjat sa publice noile modificari ale Statutului sau sa revoce macar aceasta hotarare a CB Bucuresti.
Si am inteles ca de anul trecut au inceput sa respinga cererile de inscriere ca si avocati definitivi.
Oare nu se gandesc ca au o experienta trista cu actiunile in justitie pe acest subiect?!

Alte discuții în legătură

Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Oug 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)