avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inca nu am primit hotararea instantei desi au trecut 3 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inca nu am primit hotararea instantei desi au trecut 3 luni de la pronuntare

Au trecut mai bine de trei luni si inca nu am primit Hotarirarea definitiva si irevocabila de divort .Raspunsul invocat de de avocat este ca ,inca nu a fost redactata de judecator.Va rog stie cineva sa-mi spuna daca acest lucru poate fi adevarat ?sau este doar faptul ca acest domn are treburi mult mai importante decit a rezolva aceasta problema pentru care a fost platit. Daca este asa cum trebuie sa procedez pentru a sti adevarul?Va multumesc in eventualitatea ca cineva imi va raspunde .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:01, 4 Aprilie 2012
miliuta a scris:

cum pot afla numele presedintelui instantei care a pronuntat hotarirea ?

Procedura legala de adresare catre instanta de judecata este 'Domnule Presedinte"fara a mentiona numele si prenumele acestuia
Se impune ca cererea sa fie motivata,eventual intemeiata cu text de lege
ynocentta, spune-mi te rog stii tu care este textul de lege care poate fi invocat?multumesc
Art.264 al.1 c.proc.civ.
(1)Motivarea hotărârii se va face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare. Dacă instanţa a fost alcătuită din mai mulţi magistraţi, preşedintele va putea însărcina pe unul dintre ei cu redactarea hotărârii.
buna simonette,si multumesc ,inseamna ca nu mai are rost sa mai cer urgentarea redactarii hotaririii,intrucit s-a depasit demult acest termen ,asa este?
Nu, cererea de urgentare a redactarii se formuleaza tocmai in considerarea faptului ca acest termen a fost depasit cu doua luni.
Verificati insa in prealabil daca hotararea a fost comunicata la domiciliul indicat in actiune, iar daca nu, formulati cererea.
Instanta nu va comunica la domicliul indicat o hotarare definitiva si irevocabila, asa cum ati intrebat.
Instanta va comunica o hotarare, care este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Daca nici una dintre parti nu va declara apel in termenul aratat, abia atunci veti putea solicita instantei legalizarea sentintei cu mentiunea definitiva si irevocabila.

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)