Au trecut mai bine de trei luni si inca nu am primit Hotarirarea definitiva si irevocabila de divort .Raspunsul invocat de de avocat este ca ,inca nu a fost redactata de judecator.Va rog stie cineva sa-mi spuna daca acest lucru poate fi adevarat ?sau este doar faptul ca acest domn are treburi mult mai importante decit a rezolva aceasta problema pentru care a fost platit. Daca este asa cum trebuie sa procedez pentru a sti adevarul?Va multumesc in eventualitatea ca cineva imi va raspunde .
buna simonette apelul a fost facut iar acum astept aceasta hotarire dupa apel pe care l-a pierdut.Nu am stiut ca poti urgenta primirea hotaririii ,si intrucit avocatul nu a fost cum ar trebui sa fie in momentul in care esti platit sa faci un anume lucru profitind si de conjunctura ca nu sunt in tara ,s-a tergiversat inimaginabil de mult un simplu divort.Acum cum as putea sa mai procedez ?El este autorizat sa-mi ridice acea hotarire asa ca ,nustiu daca a primit vreo instiintare .Imi trebuie neaparat aceasta hotarire intrucit am lucruri deosebit de importante de rezolvat si fara noul buletin nu pot face nimic
Daca vorbim de hotararea instantei de apel si aceasta hotarare se comunica partilor, iar de la data comunicarii curge termenul de recurs de 30 de zile.
Daca nu se formuleaza recurs in 30 de zile de la comunicare, atunci hotararea instantei de fond poate fi legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila .
Luati legatura cu avocatul dvs.,pentru ca banuiesc ca ati avut domiciliul ales la sediul cabinetului si prin urmare avocatul va poate comunica exact daca i-a fost comunicata sau nu hotararea si poate actiona in consecinta cu cererea de urgentare a redactarii.
Altminteri pentru dvs. este mult mai greu sa rezolvati problema cata vreme nu sunteti in tara.
Acum ramane sa apreciati in ce varianta procedati.
Subsemnaţii ............. în calitate de reclamanţi în Dosarul nr. ..... al Judecătoriei ....... , în temeiul art.20,21 din Constituţia României raportate la art. 6, primul paragraf, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi libertăţilor fundamentale, formulăm:
CERERE PENTRU ACCELERAREA REDACTÃRII HOTÃRÂRII
PRONUNŢATÃ DE COMPLETUL...
A JUDECÃTORIEI ..........,
ÎN DOSARUL NR.....
În fapt:
La completul ...ultimul termen de judecată a fost la data de ...... , termen la care instanţa a admis acţiunea formulată şi precizată de către reclamanţi.
Menţionăm că nu ne adresăm dumneavoastră cu privire la fondul cauzei dosarului arătat dar, ne adresăm dumneavoastră cu privire la respectarea procedurilor legale, pe care noi le-am respectat pe tot parcursul derulării acestui proces, şi care, constatăm că sunt încălcate chiar de către instanţele de judecată.
Astfel, după cum puteţi constata din cele expuse mai sus, în dosarul nr.....al Judecătoriei .........hotărârea a fost pronunţată de peste 90 de zile, iar această hotărâre încă nu a fost motivată şi redactată.
Aducem în atenţia dumneavoastră faptul că în acest proces, completul de judecată a pronunţat hotărârea la data de .... şi conform dispoziţiilor art. 264, alin. (1) Cod procedură civilă, aceasta trebuia motivată şi redactată în termen “de cel mult 30 zile de la pronunţare”.
Înţelegem faptul că instanţele de judecată sunt supra-aglomerate cu dosare dar, considerăm că acest lucru nu poate justifica o întârziere de 3 ori peste termenul legal imperativ stabilit de legiuitor.
Nu am formulat cereri absurde pentru respectarea termenului imperativ stabilit de legiuitor, cunoscând realităţile cu care se confruntă instanţele de judecată, dar considerăm că ar fi trebuit să fie respectat cel puţin un termen cât mai apropiat de termenul stabilit prin dispoziţiile art. 264 din Codul de procedură civilă.
Ceea ce însă nu înţelegem este tergiversarea şi prelungirea nejustificată a soluţionării definitive a acestui proces, prin neîndeplinirea atribuţiilor legale pe care le are instanţa, această hotărâre trebuind la un moment dat, totuşi, să fie şi motivată, şi redactată, indiferent cum.
Considerăm că prin atitudinea nelegală, adoptată de acest complet de judecată, ni se încalcă dreptul fundamental, constituţional şi legal, de soluţionare cu celeritate a pricinei dedusă judecăţii, pentru finalizarea acestui proces în mod echitabil şi legal.
Menţionăm că dorim urgentarea redactării hotărârii pronunţate la termenul din..., şi datorită faptului că în speţă este vorba despre un proces în materie succesorală, care produce efecte în patrimoniul persoanelor implicate.
Cele dispuse de către instanţă nu pot fi executate fără a avea hotărârea motivată, situaţie care ne provoacă prejudicii.
Ca urmare a celor expuse mai sus vă rugăm să luaţi, în limitele atribuţiilor cu care sunteţi învestit, orice măsuri legale, pe care le consideraţi necesare, să fie motivată şi redactată hotărârea menţionată.
În drept: art.20,21 din Constituţia României; art. 6, primul paragraf, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi libertăţilor fundamentale.