avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inca nu am primit hotararea instantei desi au trecut 3 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inca nu am primit hotararea instantei desi au trecut 3 luni de la pronuntare

Au trecut mai bine de trei luni si inca nu am primit Hotarirarea definitiva si irevocabila de divort .Raspunsul invocat de de avocat este ca ,inca nu a fost redactata de judecator.Va rog stie cineva sa-mi spuna daca acest lucru poate fi adevarat ?sau este doar faptul ca acest domn are treburi mult mai importante decit a rezolva aceasta problema pentru care a fost platit. Daca este asa cum trebuie sa procedez pentru a sti adevarul?Va multumesc in eventualitatea ca cineva imi va raspunde .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:01, 4 Aprilie 2012
Sigur ca puteti. Iata ce scrie pe portalul a doua Judecatorii :

[ link extern ]

[ link extern ]

La "Biroul informaţii şi relaţii publice, relaţii mass-media şi petiţii": Obiectul activitatii :

-sigurarea accesului la informaţii de interes public.

-Informarea mass-media.

-Înregistrarea petiţiilor şi a altor solicitări din partea publicului şi a justiţiabililor.

Si adresele de e-mail. :)
Motivarea hotaririi dureaza o perioada de timp mai indelungata datorita volumului de munca al judecatorilor; avocatul nu poate fi facut responsabil de aceasta problema.Puteti in schimb sa il rugati sa va depuna cererea pentru solicitarea urgentarii redactarii hotaririi, aratind motivele pentru care o cereti.
Ar fi recomandabil sa rugati avocata dvs. sa depuna cererea de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti.
Daca se poate invoca si un motiv care sa ajute la convingerea instantei ca redactarea se impune a fi urgentata ar fi recomandabil, dar nu obligatoriu.

Si dvs. personal aveti dreptul de a depune astfel de cereri dar ar fi de preferat sa se ocupe avocata dvs.
Sau...sa depuna si ea si dvs.
Avocata va poate redacta si trimite cererea pe care sa o depuneti prin fax sau/si prin posta.

Nu va trebuie neaparat textul de lege deoarece instanta stie ca termenul este de 30 de zile de la pronuntare...conform Codului de procedura civila...
Pai daca "nu trebuie neaparat textul de lege", de ce are nevoie de avocat/a? Eu cred ca doamna poate sa formuleze o astfel de cerere. Este chiar simpla aceasta. In plus, are un model putin mai sus.

Cererea o poate depune dansa pe adresa de e-mail a judecatoriei. Cu asta se ocupa cei de la biroul mentionat de mine mai sus.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Din cate am observat eu cereri de acest fel redactate de avocat in ceea ce priveste finalitatea pot duce la diferente de cel putin 2-3 luni...daca se depune rapid pana sa se scurga cele 30 de zile.

Daca avocatul depune cererea motivata corespunzator astazi in 3-4 zile poate fi redactata, pe cand daca o depune partea...poate dura inca cel putin 3 saptamani...de la depunerea acesteia dupa 2-3 luni...adica ar ajunge pe la 4 luni in total.
Diferenta nu este chiar mare, dar depinde cum o apreciaza fiecare persoana in parte.

Marea problema poate aparea daca se va declara si apel si mai prinde si vacanta de vara.
Apelul se va judeca peste alte cateva luni...

Referitor la texul de lege, nu aceasta este problema de baza.
Modul in care este redactata cererea este esential.
Acolo exista diferenta...alaturi de un temei in drept, dar...nu acela pe care il doreste doamna...este cel relevant...
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)