avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul verde din jurul blocului-legislatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul verde din jurul blocului-legislatie

Buna ziua

Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem plantate flori, pomisori(liliac), iar in fiecare primavara punem pe o masuta ghivece cu flori. Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo lege care reglementeaza dreptul proprietarilor din bloc asupra spatiului verde inconjurator, si daca exista, va rog sa-mi precizati care este aceasta lege.

Daca ne dati si acte normative care sa argumenteze ceea ce sustineti dv., atunci am sa cred ca reprezentantii primariei chiar aveau un cioc mic, desi voiau sa se vada unul mare.

Altfel, daca nu-mi aduceti un argument legal ca domeniul public n-ar fi spatiu public, o sa ma intreb oare de ce cineva care are ciocul mare n-a vrut sa i se vada cat e de mare.... :)

Pai firma de telefonie nu e primaria, e un agent economic care, pe terenul primariei a vrut sa construiasca ceva si primaria l-a trimis la vecinii viitorilor stalpi sa ia acordul, ca asa se face chiar si in bloc, ceri acordul vecinilor direct afectati.
Dar ia sa vedeti cum ar fi fost daca primaria voia sa-si monteze ea niste stalpi, credeti ca va mai intreba? Poate va intreba, dar de complezenta, ca de construit, tot ii construia cu voia sau fara voia dv.
Si de nu va convenea, luati calea bejeniei prin instantele de judecata, ca altfel nu-l puteati dovedi pe proprietar, recte primaria.
Iar chestia cu garduletul, pai daca nu voiati, ziceau Doamne-ajuta, ca mai faceau si ei de-n clondir de tuica, vanzand, ce v-ar fi pus dumneavoastra, altora
Buna ziua. As vrea sa va intreb,.. daca tot sunteti in tema fiind Presedinte de Asociatie de Proprietari,... cum vedeti faptul ca Presedintele unei Asociatii din care fac parte si eu, i-si permite sa adune dalele de pe langa bloc si sa-si faca cale pentru a parca masina pe spatiul verde din spatele blocului.A profitat de faptul ca acesta a fost deteriorat (inclusiv gardul verde)de niste lucrari cu, canalizarea orasului,.. si acum i-si parcheaza masina chiar sub ferestrele noastre ale proprietarilor de la parter, ... (aceasta persoana locuind la etajul 3), pe spatiul verde.Problema este ca,... acest cartier unde se afla blocul de locuinte respectiv, nu duce lipsa de locuri de parcare,... sunt din belsug, amenajate de Primarie, la distanta de 10-20 m, dar nu sunt chiar langa scara blocului cum ar dori aceasta persoana. Un punct de vedere ,mi-ar fi de folos. Va multumesc.
Buna ziua.In urma cu 7 ani am achiziționat un apartament la bloc la etajul 1,In fata acestuia aflându-se o gradinita de care nu se îngrijea nimeni.Dupa 6 ani m-am hotărât sa fiu eu cea care se va ocupa de acest spațiu. După ce am curățat locul și am plantat mai multe flori,vecina mea de la un nivel superior,a plantat un tei.In câțiva ani,acest copăcel îmi va obtura toată lumina,lucru pe are nu mi-l doresc.Ce pot face în privința asta?Nu trebuia sa ne dam acordul toti vecinii afectati?Menționez ca nu se poate vorbi cu aceasta femeie ,întrucât apelează la instanta pt orice problema.Va mulțumesc.
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc "comunist" cum Il numiti dumneavoastra, la etajul 3. La partner s-a infiintat un cabinet medical, iar domnul doctor "s-a improprietarit" si cu spatiul verde din jurul blocului, pe care l-a inchis cu un gard cu portita cu lacat, a construit o alee de beton, o bancuta... Cu alte cuvinte nimeni nu poate intra. As vrea sa stiu daca acest lucru poate fi legal, adica daca acest individ a putut obtine acest teren fara abrobarea celorlalti locatari.
Daca aceasta imprejmuire este abuziva, unde ar trebui sa ma adresez?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
IreneMaria, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand adresațivă Asociației , se poate ca Asociația să fi dat terenul pt. ingrijire , in al doilea rand Primăriei .

Alte discuții în legătură

Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Constructie gard fara autorizatie/obstructionare acces dborsanu dborsanu Buna seara, Pe scurt: una din cele 6 scari ale blocului. Vecina noua la parter de un an. De cand a venit doar reclamatii, defrisare gradina acum o luna, iar ... (vezi toată discuția)