Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem plantate flori, pomisori(liliac), iar in fiecare primavara punem pe o masuta ghivece cu flori. Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo lege care reglementeaza dreptul proprietarilor din bloc asupra spatiului verde inconjurator, si daca exista, va rog sa-mi precizati care este aceasta lege.
Sunt mii de blocuri construite recent in care spatiul verde de lange ele este spatiu PRIVAT. Ceeea ce mentionati aici se refera la blocurile comuniste.
Aceeasi situație și la noi.... Pe coltul blocului era verdeață, și înainte, dar mai ales de când cu pandemia a rămas fără verdeață tot datorita parcărilor a unora pe acest spațiu, deși acum ani s a dat avertizare sa nu se parcheze în acel loc, ba chiar au impus sa mute masina(știu caz)... Acum după aceasta poveste, la câțiva ani, a venit una din bloc cu ideea ca vrea sa și parcheze mașina acolo... (ținem cont ca în urma cu 4 ani s a dat avertizare ca nu se poate staționa pe acel loc, darmite parcare)... Întrebarea este....??? Poate în vreun fel primăria sau asociația sa transforme acest spațiu verde în loc parcare doar ca un vecin a vorbit cu administrator și aceasta îi face pe plac?!!! Între timp au fost aruncați bolovani de pietre peste spațiul verde.. E legal asa ceva!!!!? Chiar trebuie sa betoneze tot... La fel exista locuri de parcare la câțiva m, dar li s a casunat pe acest spațiu. Eu zic sa intervină Garda de Mediu (sesizare) ca altfel bătaia de joc e la ea acasă!!!
Thinina ,
Faceti o sesizare scrisa la Politia locala (merge f.bine si prin E-mail)
Daca inca vecina nu si-a dus la indeplinire fapta, o sa fie mai greu... Puteti discuta si cu asociatia de proprietari - adica sesizati situatia in mod ierarhic. Asociatia nu poate da vre-o aprobare sa se transforme acest spațiu verde în loc parcare, dar poate lua nota si sesiza organele comprtente in locul dvs.
Garda de mediu ar fi ultima solutie, dar nu trebuie neglijata deoarece este institutia ce-a mai interesata sa i-a masuri !
Succes!
tocmai Cartile Funciare reprezinta un fals grosolan.in ceea ce priveste inscrierea dreptului de proprietate asupra terenului aferent blocurilor de locuinte tip condominiu, suprfata acestui teren aferent fiind diminuata nejustificat in raport cu actele de proprietate, d-na AVOCAT !!!!!!
SebastianB, vă rog mult, ați putea să-mi dați baza legală a afirmației dvs, conform căreia ""spațiul verde din jurul blocului nu poate fi modificat fără acordul asociației de proprietari""? Așa știu și eu, dar nu știu care este legea prin care se reglementează acest lucru.