avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura unui minor

Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta in Italia insotita de sora lui pentru o anumita perioada(nu definitiv)cum pot proceda?si vreau sa mai specific ca eu si tatal fetitei suntem in Italia,nu locuim impreuna doar tinem legatura prin telefon.Va rog frumos sa ma sfatuiti si sa nu fac vreo greseala.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
feliciaiva, utilizator
Cati ani are fetita si de cat timp o creste bunica ? Ce intelegeti prin " sa ramana cu mine", cat e la bunica ? Pana cand intentionati sa o lasati cu bunica ?
Daca lucrati si aveti dovada ca va puteti intretine copilul in Italia, puteti deschide proces in Romania, nu trebuie sa aveti casa in proprietate, trebuie sa locuiti in conditii decente, sa fie curat.
Va fi mai greu apoi dupa ce fetita va incepe scoala in Romania
Fetita are sase anisori,eu am plecat din Romania din cauza situatiei financiare ,oferindu-i cat de cat o viata mai buna fetitei ,la bunica e de aproape doi ani ,am lasat-o cu ea pentru ca nu puteam veni cu ea in Italia ,nu aveam acordul tatalui,asa este Dvs aveti dreptate ,eu in Italia fac curat in case,decat la o singura persoana lucrez asigurata iar la restul lucrez la negru ,salariu l-am aproximativ de 300euro pe luna,daca aveam un salariu mult mai bun incepeam procesul,imi cer scuze ca poate va deranjez cu intrebarile mele insistente ,dar sunt foarte derutata,mai ales cand este vorba de copil,va multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
feliciaiva, utilizator
in privinta vizitei copilului in Italia, vorbiti si cu copilul si vedeti ce vrea si el, vorbiti si cu cumnata si vedeti daca ea va fi cea care va duce copilul inapoi.

Am intrebat de varsta copilului pt ca am vazut un mesaj de-al dvs datat dec 2010 si fetita avea tot 6 ani, iar atunci erati plecata de 1 an in Italia. La un proces in care se dezbate custodia copilului, toate aspectele astea conteaza, copilul poate fi audiat de instanta daca se considera necesar.
Da ,ma scuzati am gresit eu ,acum am vazut si eu ,o sa vorbesc si cu copilul ,dar el va vrea sa vina sigur iar cumnata zice ca ea o va aduce inapoi in Romania ,dar nu pot avea incredere mai ales ca fata ii poarta numele tatalui si vroiam sa va intreb daca el nu va respecta termenul din procura a intoarceri fetei in Romania ,ce se va intampla?va intreb pe Dvs ca stiti foarte multe ,din vorbele mai multor persoane (nu avocati ma refer)imi spun sa nu dau procura pentru ca daca o dau ii dau toate drepturile tatalui ,si a-si dori sa mai stiu daca in procura fetita poate sta o perioada la el si o perioada la mine pana cand se va intoarce in Romania?va multumesc
Nu cred ca tatal s-o opreasca in Italia, nu cred ca si-a propus s-o tina acolo. Daca totusi are astfel de intentii, va fi destul de greu sa luati copilul de la el, ambii sunteti parintii acelui copil si drepturile sunt egale.
Nu stiu in ce conditii ii poate face copilului resedinta acolo daca va dori

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Acord pentru iesirea din tara a minorului alessandra2221 alessandra2221 buna ma numesc Alexandra...as avea si eu o intrebare...eu sunt plecata in Italia si as vrea sa imi aduc fetita la mine...problema este ca nu pot veni eu in ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori parinti divortati ContSters59529 ContSters59529 Cum se poate face pasaportul unui minor in cazul parintilor divortati? Ca sa fiu mai explicita, cunosc o femeie tinara care lucreaza legal in Italia de peste ... (vezi toată discuția)