avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activitati multiple intr-un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activitati multiple intr-un ONG

Buna ziua,

Daca sunt membru fondator al unui ONG (protectia mediului), cu acordul celorlalti membri pot include in statut o noua activitate (donatii pentru un copil bolnav) sau este necesar sa se infiinteze un nou ONG care sa trateze exclusiv aceasta cauza?
As vrea un raspuns detaliat va rog.

Va multumesc,
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: rdmt , utilizator 17:44, 7 Mai 2012
In statutl ONG-ului se pot prevede mai multe activitati, printre care si cea mentionata de dvs .. nu este obligatorie infiintarea unui nou ONG pentru asa ceva ...
Practic modificam statutul, deschidem un nou cont bancar si ne punem pe treaba?
Da, se modifica statutul ONG-ului cu privire la obiectul de activitate al acestuia ...

ART. 33 din OG nr.26/2000:
(1) Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 8 - 12.
(2) Cererea de înscriere a modificării va fi însoţită de hotărârea adunării generale, iar în cazul modificării sediului, de hotărârea consiliului director.
......
Multumesc frumos freeelis !

O zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre inregistrarea mentiunilor- ong camiha camiha Buna dimineata, Imi poate spune cineva care este procedura de inregistrare a mentiunilor in cazul unui ONG? Trebuie sa prelungesc contractul de comodat ... (vezi toată discuția)
Schimbarea sediului unui ong din galati in bucuresti luminita_gab luminita_gab ce acte imi sunt necesare pentru schimbarea sediului unui ong ? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a face aceasta modificare? (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)