avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... fostul BAROU CONSTITUTIONAL
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

fostul BAROU CONSTITUTIONAL

An inteles ca fostul Barou constitutional ar fi intrat in legalitate si se poate inscrie orice absolvent de drept fara examen. Stie cineva mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: juris0203 , utilizator 18:28, 7 Martie 2006
Baroul constituional roman mi se pare nu numai legitim dar si legal. Atata timp cat au fost depuse cererile de inregistrare a Baroului Hunedoara si a Uniunii Avocatilor din Romania la instanta judecatoreasca competenta si atata timp cat aceasta a emis o hotarare definitiva si irevocabila de inregistrare a acestora pe numele lui Pompiliu Bota nu vad de ce ar exista atatea discuti pe tema legitimitatii sau legalitatii acestora.
Dimpotriva aceste discutii ar trebui indreptate impotriva acelor structuri care au functionat si functioneaza in prezent, cum sunt clasicele barouri si clasica Uniune a Avocatilor din Romania, fara a fi fost si fara sa fie intabulate in registrele judecatoresti.
Conform art. 82 al.1 din legea nr.255/2004 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat : «la data intrarii in vigoare a prezentei legi persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate in baza altor acte normative ori au fost incuviintate prin hotarari judecatoresti sa desfasoare activitati de consultanta, reprezentare sau asistenta juridica, in orice domenii, isi inceteaza de drept activitatea. Continuarea unor asemenea activitati constituie infractiune si se pedepseste potrivit legii penale ».
Voi chiar nu intelegeti ca Baroul Constitutional si-a incetat de drept activitatea ?
Nu stiu daca cuvintele porcarie, pestilential, a pupa si bulau sunt suburbane... Domnii care ma acuza de limbaj trivial ar trebui sa stie ca mai marii baroului din judetul meu tot imi cer sa incep urmarirea penala impotriva avocatilor lui Bota. Am refuzat pentru ca nu am eu chef sa fac acte de cercetare in zeci de dosare penale. Sa o faca politia judiciara!
Si inca o chestie, dragi ,,avocati constitutionali", ma injura atat baroul clasic (ca nu va iau eu gatul) cat si solzosiile voastre. Am fost facut cum v-a venit voua la gura dar nu v-am denuntat penal pentru ultraj desi puteam sa o fac...
Ca mai raspund si eu asa, cu un limbaj mai gen Gore Pirgu (nu obscen insa...), e dreptul meu!
Chiar nu stiti ca in majoritatea proceselor penale apararea e obligatorie? Eu am numai dosare grele: omoruri, crima organizata, infractiuni ale politistilor (nu ii mai cerceteaza Parchetul Militar pe gaborii astia batuti cu leuca).
Daca ati pleda voi mi s-ar anula toate actele de procedura. In civile nu aveti decat, daca judecatorul va accepta nu risca sa i se caseze hotararea.
Si nu descalific eu pe magistratii procurori, mai draga!

Deci stati linistiti, copii. Procurorul fioros nu incepe el de capul lui ceva impotriva voastra. Sa realizeze gaborii actele de cercetare prealabila, sa inceapa ei u.p. (e drept ca in 48 de ore dosarul ajunge si la mine sa confirm). Numai ca gaborii, vai mama lor! Astia nu au habar de 281 C.P., ei stiu doar sa bata la sutzii de buzunare pana cand recunosc (am intrat eu in ei, am si busit vreo doi pentru cercetare abuziva si rele tratamente....).

Pa-pa!

Procurorul de provincie (de la tara adica).
Bravo, domnule procuror! Chiar aveti dreptate. Nu e normal sa va injure niste neaveniti pentru ca nu i-ati lasat ,,la bara".
Ce nu imi place mie in mesajele dv. e altceva (e clar ca sunteti un om cult, ati citit in mod sigur capodopera ,,Craii de Curtea Veche"...): de ce nu incepeti urmarirea penala (u.p. cum ii spuneti dv.) impotriva acestor domni (panarame sau solzosii cum ii numiti dv.)? Din comoditate? Dv. aveti obligatia sa va sesizati din oficiu la astfel de infractiuni. Nu sa lasati ofiterii de politie judiciara (,,gaborii" dv.).

Mai ganditi-va stimate magistrat. Poate veti dori sa intrati in bransa noastra iar atitudinea dv. de acum nu prea este o bila alba.

Oricum, mi-ar face placere sa va cunosc.

Cu respect,

Ioan Verona
Deci dragi compatrioti,
Promit sa polemizez exclusiv pe teme juridice cu dv. Demonstrati-mi ca baroul Bota functioneaza legal. Cu argumente si texte de lege. Promit sa va raspund. Sa lasam invectivele. Dar trebuie, daca pierdeti, sa va recunoasteti invinsi.
Va astept,

Procuroru de la tara (provincial).

PS
Chiar sunt de la tara.

Alte discuții în legătură

Un avocat din baroul bota poate sustine procese penale? Lavinia Mustata Lavinia Mustata Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns privitor la practicarea avocaturii de catre un membru UNBR. Acestia pot emite chitante clientilor sai? ... (vezi toată discuția)
Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)