tarkan a scris:
Cu tot respectul, acea informare avea caracter secret de sustineti ca acel continut a fost violat? "..... Cu mana dumneavoastra ati lipit afisul, vizibil, sa vada toata lumea, DECİ NU ERA UN SECRET! Si nu avea ambalaj care sa mentina secretul.
.....Eu va intreb doar daca avea caracter secret.
Da, dat fiind faptul ca avea mai multi destinatari "membrii asociatiiei de proprietari", respectiv proprietarii imobilului si era lipit pe o "proprietate privata" - usa de acces in imobil (cu vedere spre interior daca vreti)..avea caracter secret si nu public pentru "toata lumea".
Va rog inca odata cititi bine 195 Cpen si nu va rezumati doar la titlu:
eu incrimiez "distugerea" une corespondente, care reprezinta o fapta "accesorie" s-i spun asa, pedepsita in acelasi mod ca si viloarea secretului acesteia...citez alin 2 Cpen
"Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, ......,chiar atunci când a fost trimisă deschisă .....ori divulgarea conţinutului ....comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare."
Revin la cele afirmate mai sus, legiuitorul include in intelesul corespondentei " orice alte mijloace de comunicare" si nu se limiteaza la o scrisoarea in plic sigilata ..iar corespondnta deschisa domnilor si doamnelor este reprezentata in sensul legi penale atat de o transmisie fax, telex, convorbire telefonica...cat si altele, prin urmare si acel nenorocit de afisaj intra tot categoria de corespondenta deschisa, deoarece intrunea conditiile obiective ale unei corespondente:
- 1 - era scris pe un suport, intr-o limba cunoascuta
- 2 - avea un semnatar si era adresat cuiva
- 3 - transmitea o informatie
Daca locuiti la bloc, toate hotararile, deciziile AGA sau Comitet executiv sunt afisate spre comunicare intr-un un loc vizibil, unii au avizier inchis, altii nu.Legea 230/2007 prevede asta, ca nu cred sa existe vreo asociatie de proprietari care sa puna in cutiile postale atatea decizii sau hotarari, cati proprietari sunt, sa fim seriosi. Astea nu reprezinta corespondenta??? Daca cineva le rupe in continuu si unul sau mai multi membrii nu este informat de decizie, va contesta ulterior plata unor lucrari care nu i-au fost comunicate si cere daune asociatiei, nu se creeaza un prejudiciu??A, veti spune ca presedintele are dreptul sa afiseze si eu nu am dreptul ca sunt doar un simplu membru al asociatiei.si am doar obligatii...nu si drepturi...
Va rog...dati jos ochelarii de cal...