avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere corespondenta afisata - nup 195 Cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere corespondenta afisata - nup 195 Cp

Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele de urmarire penala cu privire la distrugerea repetata a unei corespondente afisate la scara blocului in care locuiesc, adresata proprietarilor imobilului si membrilor asociatiei de proprietari.
Raspunsul organelor a fost nup, deoarece ei nu retin din aspectele semnalate o infractiune.
ori art .195 C.p (eu am codul nou) prevede "Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţa, fara drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precun şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisâ deschisa sai a fost deschisa din greşeala ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunucari interceptate, chiar în cazul în care faptuitorul a luat cunoştinta de acesta din greşeala sau din întâmplare."
Am pus in discutiei problema adujunctului sef sectie de Pollitie, unde am depus plangerea, dansul sustine ca neintemeiata plangerea mea, afirmad faptul ca nu se incadreaza in prevederile articolului notat mai sus. Mai mult, afirma faptul ca, subsemnata nu are dreptul sa afiseze aceasta corespondenta (mentionez sunt proprietar in imobil), ci trebuie s-o depun in cutiile postale...
Va rog sa ma ajutati cu definitii si argumente legale cu privire la aspectele semnalate. Va mutlumesc.
Domnule,
Va multumesc ca va sustineti punctul de vedere.Sunt convinsa ca ma pot reprezenta singura in instanta si nu am nici un dubiu in acest sens, dat fiind ca din experineta mea modesta in domeniu am reusit sa-mi castig procesele personale in care m-am reprezentat (pierdute de altfel cu avocati) si mai mult sa castig si procesele altora.
Sunt de asemenea convinsa ca voi reusi sa conving procurorul, daca nu instanta ca subzista infractiunea 195 Cpen. in cele semnalate de mine.De asemenea sunt sigura ca am castig de cauza deja in instanta civila/Nu ma intereseaza ca face "Gica" puscarie sau nu...locul lui e deja asigurat de altii, nu de mine....Eu vreau doar sa-mi solutionez problema, a mea, de acum incolo, desi am militat pentru toti cei 88, dar..in viata ".prostia si domnia se platesc..".

IN acest caz, de la bun inceput am fost indrumata sa convoc adunarea extraordinara, aveam 2 variante, convocare prin afisaj (cum spune L230/2007) si din usa in usa, un tabel cu semnaturi 20% din membrii, care iar trebuia afisat si evident avea aceeasi soarta. Scrisori in cutiile postale le-am pus de 2 ori.Problema este ca dl Presedinte a recurs la calomnie impotriva mea si a afisat la avizier informatii mincinoase legate de persoana mea, in asa fel incat sa-mi pierd credibilitatea in fata oamenilor. Eu sunt mai noua in bloc si mai am si restante la intretinere, cum credeti ca au reactionat???
Azi dimineata am fost chemata la politie, serviciul fraude, pentru una din petitiile mele care de la Politia Locala a fost redirectionata catre ei. M-au sfatuit sa ma adresez instantei si evident primariei (unde maine voi depune o a III a petitie, direct la secretariatul primarului), ca aici miscarea e mai tango, sunt molesiti din cauza caniculei.
Eu insa am rabdare, "fiecare pasare pe limba ei piere" si cu siguranta mai devreme sau mai tarziu voi rezolva si problema asta.
Multumesc oricum de precizari, poate voi contribui pozitiv la practica judiciara...e cazul sa limitam nesimtirea si furtul la orice pas in tara asta.Totul depinde de noi...
O seara frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei ethel ethel Buna seara, Cineva primeste o instiintare cum ca intr-o data stabilita de furnizorul de apa i se va schimba contorul de apa. Destinatarul nu poate prelua ... (vezi toată discuția)
E mail transmis abuziv Dana Marin Dana Marin Presedintele asociatiei de proprietari este suparat ca am adus prin e mail critici activitatii firmei de administrare adusa de el. Aceia au transmis copiind ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei ContSters62736 ContSters62736 in ultima adunare generala a asociatiei de proprietari s-a decis zugravirea scarii. in decursul lunii iunie au inceput lucrarile si, la finalul acestora, ... (vezi toată discuția)