avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere corespondenta afisata - nup 195 Cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere corespondenta afisata - nup 195 Cp

Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele de urmarire penala cu privire la distrugerea repetata a unei corespondente afisate la scara blocului in care locuiesc, adresata proprietarilor imobilului si membrilor asociatiei de proprietari.
Raspunsul organelor a fost nup, deoarece ei nu retin din aspectele semnalate o infractiune.
ori art .195 C.p (eu am codul nou) prevede "Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţa, fara drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precun şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisâ deschisa sai a fost deschisa din greşeala ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunucari interceptate, chiar în cazul în care faptuitorul a luat cunoştinta de acesta din greşeala sau din întâmplare."
Am pus in discutiei problema adujunctului sef sectie de Pollitie, unde am depus plangerea, dansul sustine ca neintemeiata plangerea mea, afirmad faptul ca nu se incadreaza in prevederile articolului notat mai sus. Mai mult, afirma faptul ca, subsemnata nu are dreptul sa afiseze aceasta corespondenta (mentionez sunt proprietar in imobil), ci trebuie s-o depun in cutiile postale...
Va rog sa ma ajutati cu definitii si argumente legale cu privire la aspectele semnalate. Va mutlumesc.
La posta romana exista corespondenta cu mai multi destinatari. Este vorba de acele oferte pe care le gasştş prin cutiile dvs de scrisori. Sunt ele secrete? Si au mai multi destinatari. Ceea ce lipiti deschis, este ca un afis electoral. Ma pardon! ?l citeste toata lumea si comenteaza.
Cer scuze pentru continuare. Si acel afis electoral este pus pe gardul meu. Cine ma opreste sa il rup? Este in ograda mea. Chit ca etse comuna cu altcineva, am cota-mea parte de locsor. Ati masurat cat aveti fiecare pe acel hol? Daca se adun vreo trei vecini, deja ati depasit cota-parte a dumneavoastra d eafisat. Sa nu va puna sa platiti pentru folosirea spatiului prin afisare.

Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Mr. ...dumneata nu cunostii notiunea de "devalmasie"...da nu asta e problema ci modul in care ai interpretat 195 Cpen.Mai ai putin si ma condamni pe mine,,...hai sa fim seriosi...de asta nu se respecta legile in tara asta...si unii sunt mai presus de lege...Ok multumesc de comment...eu raman la parerea mea.
tarkan a scris:

Si acel afis electoral este pus pe gardul meu. Cine ma opreste sa il rup? Este in ograda mea. Chit ca etse comuna cu altcineva, am cota-mea parte de locsor.

Apropos...si presedintele asociatiei are tot asemenea conceptii...este ograda "ma-sii"si face ce vrea basca lui...adica...daca s-a ales presedinte are 100% cote parti, ca e ograda lui si srl-ul lui. Poate n-ati fost informat, ca nea presedintele, e un mic evazionist fiscal asa de vreo cateva miliarde ...in cercetare penala pentru 288,290,291 Cpen. de prin 2004....o sentinta cu o mica pedeapsa de executat...de vreo cativa ani la mititica...da ce....lumea nu stie... si merge pe burta, mai mult beneficiaza inca de " in dubio pro reo"...pana la sentinta definitiva....hihiihi..restul ..suntem infractori ca cerem sa ne fie respectate drepturile...ca sesizam alte"" ïnfractiuni"'....nu vreti dvs. sa trimiteti scrisori cu confirmare de primire la 88 de proprietari???
Stimata doamna, nici pe departe nu doresc sa va condamn. Nu am aceasta calitate si nici nu imi permit.
Dar nu era mai elegant sa folositi serviciile Postei Romane? Recomandat cu confirmare de primire. Atunci puteati vorbi despre violarea corespondentei daca prindeati un vecin umbland cu mana prin cutia dumneavoastra postala dupa confirmarile de primire ca sa nu aveti dovada.
Oricum, daca ma uit in DEX, secret=taina=fapt care nu trebuie DİVULGAT!
Ori, dumneavoastra singura v-ati divulgat taina afisand pe pereti, in vazul tuturor, si tot pe ei ii acuzati ca au luat la cunostinta secretul dumneavoastra.
Referitor la cuvantul corespondenta, recititi tot in DEX, Am prea mult de scris. Este vorba pe scurt, de un SCHİMB REGULAT de scrisori, etc ,intre persoane,etc. Ori dumneavoastra NU ATİ FACUT SCHİMB! Logic. Ati impus majoritatii sa vi se supuna ordinelor.
Legile se respecta in aceasta tara. İar daca sunteti nemultita de raspunsurile primite pana acuma, si vad ca ma luati cu devalmasia, articole, etc, nu numai pe mine, de ce doamna nu va reprezentati singura in proces? Ati castiga cu siguranta :) si o sa putem face toti la fel, sa murdarim peretii cu lipici si tot felul de afise, ca sa platim detergentii mai mult, si eventual sa zugravim saptamanal din cauza acestor afise. İar intretinerea sa fie platita la comun.
Pentru unul muma, pentru altul ciuma.
Acea suma o puteti recupera.
Si de ce il mai tineti in functie?

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei ethel ethel Buna seara, Cineva primeste o instiintare cum ca intr-o data stabilita de furnizorul de apa i se va schimba contorul de apa. Destinatarul nu poate prelua ... (vezi toată discuția)
E mail transmis abuziv Dana Marin Dana Marin Presedintele asociatiei de proprietari este suparat ca am adus prin e mail critici activitatii firmei de administrare adusa de el. Aceia au transmis copiind ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei ContSters62736 ContSters62736 in ultima adunare generala a asociatiei de proprietari s-a decis zugravirea scarii. in decursul lunii iunie au inceput lucrarile si, la finalul acestora, ... (vezi toată discuția)