avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012?

1. Se vor prezenta la urne 50%+1 dintre alegatori?

2. Care va fi procentajul Pro si Contra demiterii presedintelui?
Dupa cum spuneti, se pare ca accepta situatia. Nu stim exact.
Daca il voiau atat de mult, votau NU.

elga50 a scris:

Depinde de responsabilitatile pe care si le asuma.


Corect. Unul care practica alba neagra, isi ''asuma'' niste responsabilitati uriase.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
petricapetrisor, utilizator
@Dl.avocat
As inclina sa fiu de acord cu dvs.daca in Romania in mod normal s-ar fi inregistrat prezenta la vot de 90-100% la toate procesele electorale.
In cazul acesta nu vom sti niciodata despre ce a fost vorba-de lene,indolenta,lehamite,necunoastere,indolenta,trai bun,impartasirea idealurilor dl.Basescu.
In cazul celor ce nu s-au prezentat la vot putem doar facem presupuneri in timp ce 46.3% alegatori in opinia mea sunt o certitudine.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Nu isi putea permite sa voteze Nu, intrucat astfel respectau Legea si participau la validarea referendumului.
Urmare a unei analize sumare a rezultatelor referendumurilor pentru demitere din 2007 si 2012, am constatat asemanari si identitati apropiate (prezenta la vot, voturi nule), in schimb, s-au inversat optiunile electoratului (Da, Nu).
De asemeni, voturile neexprimate in tinutul Trei Scaune in 2012 sunt aproximativ identice cu cele exprimate pentru Nu in 2007.
Alegerile locale din 2012 nu pot fi in totalitate element de comparatie.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
eraz, utilizator
Nu faceam o comparatie cu alegerile locale.Era o constatare de-a lungul timpului.Daca ar fi sa comparam cu referendumul din 2007 atunci am avut prezenta la vot de 44%.Tocmai de aceea mie personal impunerea pragului elecoral si acceptarea lui nu mi se pare corecta.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)