avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce lege reglementeaza functionarea asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce lege reglementeaza functionarea asociatiei de locatari?

M-am mutat recent intr-un apartament situat intr-un bloc in care locatarii au ramas organizati in asociatie de locatari, cu alte cuvinte aici nu exista asociatie de proprietari.

Din acest motiv administratorul asociatiei nu respecta prevederile legii 230 din 2007 la calculul cheltuielilor lunare de intretinere.
Cateva exemple:
-cheltuielile de salarizare a administratorului, femeii de serviciu, materiale consumabile si comisionul CEC sunt inglobate la un loc
- fondul de reparatii, ca si fondul de rulment, se imparte egal pe apartamente si nu dupa cota indiviza
-daca un apartament este nelocuit , se trece obligatoriu o persoana la intretinere etc.
INTREBARE

Ce lege reglementeaza functionarea asociatiei de locatari?
Este obligatorie transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:01, 1 Februarie 2020
Nu ai reusit sa ma uimesti, dar am inteles du unde ti-a sarit tandara...
Scrie omu' in 2012 si vii dumneata sa-l faci prost in 2020. Bravos!

Si cu ce m-am simitit vizat? Am participat la discutie, am dat-o in bara cu ceva referitot la cota-parte indiviza de proprietate?
Faza este ca noi suntem pe un forum in care discutam aspecte privind asociatiile de proprietari / locatari, unde situatiile nu sunt asa de complicate, asa ca ceea ce doresti dumneata sa ne atragi atentia le-ati luat de undeva - banuiesc de unde ( dictionar ai zis) si sunt pur si simplu definitii teoretice...
In fine, mai sus - am citit toate postarile din topic, cineva, explica foarte bine ce inseamna si cum se calculeaza cota-parte indiviza de proprietate.
Referitor la @johnpescar,
Afirmatia dansului este nefericita, dar in principiu are si ceva dreptate, adica si dau un exemplu, sa intelegem;:
- intr-un bloc, sa zicem ca sunt doar apartamente cu trei camere, cu aceeasi suprafata utila, aceeasi configuratie interioare - ar rezulta ca fiecare propietar ar figura cu aceeasi cota-parte indiviza de proprietate (cpi), da?;
- ei, dar dezvoltatorul vine si cu alte oferte pe care fiecare proprietar poate sa opteze: - garaje, locuri de parcare, boxe, camari, etc.;
- In momentul contractarii locuintelor si anexelor, avand in vedere oferta dezvoltatorului, fiecare poate sa-si comande: un /doua locuri de parcare, un garaj, o boxa, etc. - asadar, asa cum a afirmat si un coleg (Adriantot),mai sus, ne vom afla in situatia in care pe o lista de plata, desi toate apartamentele au aceeasi cpi - la baza, functie de achizitionarea de anexe, fiecare va avea o alta cpi, proportionala cu suma suprafatelor utile aflate pe contractul de achizitie;

Eu sunt convins ca asta a vrut sa zica @johnpescar - ... un dezvoltator poate vinde un apartament cu ce cota indiviza vrea fiecare proprietar" .

Desigur, nu tin parte lui @johnpescar, l-am cunoscut aici pe forum si din postarile sale mi-am dat seama ca este un om serios si care intelege legislatia.
In ceea ce ma priveste, eu semnez si sunt cunoscut pe forum cu numele real, asa ca sa nu-ti treaca prin cap ca eu as fi si @johnpescar, deoarece - Dintre toti , esti singurul (Adam Grecu), care te-ai simtit vizat.......... :)
Adica cum m-am simtit vizat?
Cam atat am avut de spus si nu as mai reveni. Eram curios de ce ai dumneata de spus in legatura cu afirmatia pe care nu vreau sa o mai repet.
Sa fii sanatos si activ pe forum, pen'ca observ ca din 2017 ai si dumneata 2-3 postari si vii acum si ne inveti definitia cotelor-parti de proprietate idiviza, adica incerci sa vinzi castaveti la gradinari.... Dar, totdeauna este loc de a mai invata !
Succes!
Sunt foarte ocupat, acesta fiind motivul rarelor postari. Nu mi-a sarit nici o tandara..........am facut afirmatia cu zambetul pe buze .....cunosti semnificatia semnelor :) ....banuiesc. Sa stii ca IQ -ul unei persoane nu se modifica cu timpul (2012 - 2020) si nici cu numarul de diplome acumulate de-a lungul vietii, cum cred unii......dar banuiesc ca deja stiai. Recunosc, am fost cam dur.....dar asa ca-ntre barbati....zic eu ca merge....doar nu suntem mimoze.....Multumesc de ultima urare....la fel iti doresc!
Bun asa - not problems!
Sper ca fiecare dintre noi, din discutiile purtate, sa fi tras concluziile cele mai bune.
Stima!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cota parte indiviza alina-simona79 alina-simona79 As dori sa stiu pentru un apartamen cu 65 m patrati suprafata utila ,cum se calculeaza cota parte indiviza ,pentru ca asociatia noastra de proprietari ne ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pe cota indiviza valyungureanu valyungureanu Rog sa ma lamuriti si pe mine daca este normal ca garajul pt masina de la demisolul blocului care nu are nici un fel de utilitati si nu face parte din ... (vezi toată discuția)