avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia unor reparatii la imobilul meu

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema destul de grava...vecinul nu-mi permite accesul in curte pt a face unele reparatii urgente la imobilul meu. In urma vremii nefavorabile din aceasta primavara, s-a desprins o parte din izolatia casei, cea din spate, si nu se poate repara decat daca am acces in curtea vecinului. Acesta initial a spus ca este de acord sa chem o echipa de constructori sa-mi execute aceste reparatii, dar in ziua cand au venit muncitorii, nu ne-a permis accesul in curte. Ar mai fi o problema, legata de siguranta lor, (a vecinilor) pt care pot fi trasa la raspundere: exista bucati mari de izolatie, compuse din polistiren, plasa si ciment, care stau prinse doar intr-un surub, sau o bucata de sarma, care pot oricand sa cada si sa-i raneasca, acestia avand o masuta pozitionata chiar in dreptul acelui perete.

Exista o lege care sa-mi permita accesul in curte pt executia acestor reparatii? Cum sa procedez in cazul acestui refuz?

Multumesc!

Apelati la un mediator sa va ajute in aceasta problema, nu e cazul sa ajungeti la judecata.
Absolut de acord cu dl.avocat Lascoschi. In curtea mea nu intra nimeni daca nu exista ceva hartii in acest sens. Politia sau parchetul, insasi, intra cu mandat. Este adevarat, in Codul Civil exista prevederi referitoare la servituti insa faptul ca dvs.aveti nevoie sa intrati printr-o proprietate vecina ptr.a va repara propria casa nu constituie o servitute in lipsa unui acord autentic ( prin notariat ) sau o hatarare judecatoreasca in acest sens. Imi este foarte clar ca la constructia casei dvs. fie nu s-au respectat prevederile din Certif.de Urbanism ( presupunand ca s-a construit cu acte in regula ) fie constructia este dintr-o perioada in care nu erau valabile actualele reglementari pe linie de urbanism. Oricum, in nici o situatie, reglementarile pe linie de urbanism nu pot contraveni Codului Civil, din care reiese foarte clar ca nu ai ce cauta pe o proprietate straina fara acordul proprietarului.
Fară acceptul proprietarului, aşa cum s-a precizat de către d-l avocat, n-aveţi nicio posibilitate legală de a intra în curtea acestuia pentru a face reparaţiile necesare la casă!Rezolvaţi problema pe cale amiabilă, deoarece nu mă îndoiesc de faptul că în schimbul unei sume de bani şi a promisiunii că, după terminarea reparaţiilor veţi lăsa curtea omului aşa cum era înainte, acesta vă va permite accesul!
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
HeniuV, utilizator
HeniuV a scris:

Fară acceptul proprietarului, aşa cum s-a precizat de către d-l avocat, n-aveţi nicio posibilitate legală de a intra în curtea acestuia pentru a face reparaţiile necesare la casă!Rezolvaţi problema pe cale amiabilă, deoarece nu mă îndoiesc de faptul că în schimbul unei sume de bani şi a promisiunii că, după terminarea reparaţiilor veţi lăsa curtea omului aşa cum era înainte, acesta vă va permite accesul!


Din pacate asa este NU aveti dreptul sa intrati fara acceptul proprietarului, si din cate stiu NU este nici o lege care sa permita acest lucru... incercati sa va intelegeti cu vecinul, chiar oferind o recompensa sau altceva, altfel nici o sansa... de accea e recomandat sa aveti relatii bune cu vecinii... Noi am asteptat 2 ani sa obtinem o semnatura pentru a executa anumite lucrari ...
Lucrati cu alpinisti utilitari si targa mobila manevrata de pe acoperisul dv. pentru a colecta deseurile , sa nu faceti gunoi la sol ( polistiren , adeziv , mortar etc. ). Studiati o problema totusi : un proprietar de teren este proprietar si pe spatiul suprateran ( volumul de aer ) ? Daca nu , lucrati astfel in .... aer ! Si asha vecinul - rautacios ( ca sa nu spun altfel ) moare de .... necaz.
P.S. Omu' este un tam.....it . El nu vrea sa arate curtea sa ca lumea ?

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului pe proprietate! iosifgeorge iosifgeorge Buna ziua! Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au intrat in posesia casei (au moștenit casa) , nu s-au interesat de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face carmen9 carmen9 M-a dat in judecata vecinul meu ca prin sentinta sa fiu obligat - sa mut materialelel care sunt sprijinite de zidul lui sau sa faca el acest lucru si eu sa-l ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre terenuri pentru edificatie fratargujiu fratargujiu Salut tuturor. As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o ... (vezi toată discuția)