avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati

buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat toate penalitatile din anul 2004 pana in prezent. penalitatile sunt considerabil mai mari decat suma restanta. e posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:25, 20 Decembrie 2012
Era normal sa le repartizeze lunar restantierilor, de cum venea factura de penalizari la asociatie.
Deci nu anual, lunar de cate ori era cazul.
am si eu o intrebare,e corect sa platesti penalitatile pe tot anul..?
Este normal ca fiecare restantier sa-si plateasca penalizarile odata cu achitarea restantelor. Daca s-au adunat restante si penalizari pe o perioada de 5 luni, 10 luni sau un an, acestea se platesc pentru aceasta perioada asa cum sunt calculate si afisate pe lista de plata.
Asadar daca s-au acumulat penalizari doar pe 5 luni, pentru acestea se platesc si nu pentru un an.
Dar daca s-au adunat penalizari pentru un an, se platesc pentru un an.
am avut la intretinere suma de 3299,si am platito adimistratorul mia zis ca mai am de platit penalitati de 1140 pe tot anul acesta,ca de anul trecut a fost trecuti in cei 3299 e posibil sami ea penalitati pe tot anu acesta
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
simona_simo, utilizator
Penalizarile sunt calculate la sumele ramase neachitate atatea zile cat se intarzie plata.
Deci daca ati avut o suma neachitata in acest an, ati achitat-o mai tarziu, vi s-a calculat penalizare la acea suma.
Depinde cand ati achitat complet principalul (cotele de intretinere) in acest an.
Faptul ca ati platit niste penalizari, dar v-au ramas cote neachitate face ca penalizarile sa se calculeze in continuare pana va achitati toata suma restanta.

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30 bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! am o problema legata de o intretinere, este adevarat ca nu am platit o perioada de timp pt ca nu am avut cum si am ajuns la o suma de 4700 de lei, ... (vezi toată discuția)