avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
Felicitari tuturor pentru rezultatele obtinute la juridic !:)
Referitor la partea de analitic vor fi 5 probleme din care 3 probleme au 5 seturi de raspunsuri iar 2 probleme au cate 6 seturi de raspunsuri ! Vor fi pretestate si deci nu vor conta la punctaj din acele probleme care au cate 5 seturi de raspunsuri. La aceasta concluzia am ajuns dupa ce am verificat pentru fiecare an de cand se da rationament ! Nu stiu, poate va ajuta aceasta informatie. Eu personal am inceput analiticul cu problemele care aveau 6 seturi de raspunsuri pentru ca stiam ca acelea sigur conteaza la punctaj, iar din celelalte 3 probleme cu 5 seturi de raspunsuri, 2 probleme au aproximativ acelasi tipar de rezolvare, si una din ele va fi exclusa !
Buna dimineata la toata lumea, actuali, in curs si viitori magistrati!
Visavis de chestiunea rationamentului vreau doar sa fac o observatia din postura unuia care a rezolvat acest test doar din fotoliul caminului. In general nivelul de dificultate nu este foarte mare, insa din punctul meu de vedere trebuie data cea.mai mare atentie timpului alocat deoarece 120 de intrebari sunt multe. In special cred ca trebuie dozat foarte bine timpul la analitice deoarece acolo exista riscul cel mai mare de a consuma timp excesiv pt dezlegarea algoritmilor logici.

doamne, am vazut si eu acum. m am uitat doar la alea doua pe care le am contestat eu :)) deci cu cartea in fata, practic mi a zis ca nu vad bine ce scrie acolo.
Avecon a scris:

multumim frumos de sfaturi

eu inteleg foarte bine textele si cred ca as face mai multe puncte asa decat sa ma impotmolesc la nu stiu ce analitic, desi am facut mate-fizica si rezolvam din gazeta sinu cred ca am probleme cu logica seaca

de ce se transcriu intrebarile, nu te lasa afara cu foile cu subiecte?

=======================================================
fiecare candidat primeste o foaie pentru transcrierea raspunsurilor, nu se iese cu grilele , din cauza pretestatelor

si mai am o sugestie, cititi cu atentie fiecare enunt, in ideea de a-l rezolva din prima, si a trece mai departe, chiar daca sunteti tentati sa reveniti, timpul nu permite o revenire eficienta, la revenire enuntul va trebui citit din nou, de la zero, pentru ca in amalgamul ala de enunturi nu iti mai mei amintesti nimic, si nu duce decat la intarzieri

ce vreau sa spun este ca , lasat la o parte, si citit din nou, un enunt nu are cu nimic sanse mai mari sa fie rezolvat mai bine decat la prima lectura, puteti face un test, acasa, cititi unul, nu-l rezolvati, si dupa alte 2-3 enunturi, reveniti la "acela", va parea si mai greu de inghitit

eu am fost prevenita de o colega care a luat examenul cu o sesiune inaintea mea, evident ca am facut cum am crezut eu, si abia am "innodat" 68 de puncte
multumesc mult isis, dam, artax, Ovidiu:luck:
Isis , voi tine cont , este posibil sa nu ramana asa, dar nu ma costa nimic sa le fac pe cele de 6 initial, desi exista posibilitatea sa dea probleme si cu 4 sau 7 ipoteze

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)