ariss88 a scris:
Avecon. inteleg logica ta pana la un punct, acel "imediat". de unde ai dedus ca acestea trebuie exercitate imediat. codul nu spune asta si in plus am facut referire si la acea decizie ce-mi intareste afirmatiile.
cred ca acea intalnire "intamplatoare" , precum si precizarea celor doua momente- dimineata si seara, au fost facute special pentru a elimina varianta talhariei
violenta , daca e folosita, trebuie sa apara ulterior, dar cauzal, de aici si concluzia mea ca trebuie sa fie subsecventa actiunii de luare sau in cursul urmaririi, ceea ce presupune tot o activitate continua imediat dupa savarsirea furtului
am gasit ceva si la T Toader: daca violenta sau amenintarea a avut loc la un interval mai mare de timp, inainte sau dupa savarsirea furtului, intre activitatile savarsite neexistand nicio legatura de la mijloc la scop, acest activitati nu se incadreaza in dispozitiile art 211 , ci constituie un concurs de infractiune, am incheiat citatul
dar ai mare dreptate, ca si Nae de altfel, noi primim grile cu informatii succinte , pe cand spetele la care faceti referire se bazeaza pe zeci/sute de pagini de declaratii de martori si alte probatorii, care te conduc la o incadrare corecta ce nu poate fi sublimata in cateva randuri extrase din respectivele decizii