avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
Codul penal comentat , vol. 2 Coordonatori : Prof. univ. dr. Matei Basarab , Prof univ dr. Viorel Pasca
pag. 418 paragraful 37 la infr. de talharie:
"Daca violenta ori amenintarea a intervenit la un interval mai mare de timp, inainte sau dupa savarsirea furtului, NEEXISTAND nicio legatura de la mijloc la scop, aceste activitati nu se incadreaza in dispozitiile art 211." si da urm. exemplu:
" Astfel, s-a dispus schimbarea incadrarii juridice din talharie in infr de furt calificat in concurs real cu infr. de ultraj,cu motivarea ca inculpatul s-a indepartat de locul faptei,fara sa fie urmarit de cineva, deplasandu-se chiar intr-o alta localitate.Acolo, a doua zi, a fost legitimat INTAMPLATOR de un politist, FARA ca acesta SA FI CUNOSCUT ca el savarsise o infr. In consecinta, NU ESTE DE CONCEPUT ca o actiune violenta comisa dupa trecerea unui atat de lung interval de timp si INDREPTATA asupra ALTEI PERSOANE decat partea vatamata constituie infr de talharie"
eu, per a contrario interpretez ultima fraza in felul urmator : NU ESTE de NEconceput ca o actiune violenta comisa dupa trecerea unui atat de lung interval de timp si INDREPTATA asupra VICTIMEI sa fie retinuta ca tentativa.
Lecturand paragraful 36 observ ca autorii au o opinie diferita fata de interpretarea data in decizia la care am facut referire, in ceea ce priveste necesitatea ca actiunile de amenintare sau violenta sa fie sau nu savarsite in scopul pastrarii bunului imediat dupa comiterea infr de furt.
La pagina 420, par. 44 regasim urmatoarea opinie: "Elementul subiectiv consta in vointa si intentia de a efectua atat actiunea principala, cat si actiunea adiacenta. De cele mai multe ori, acestea exista chiar de la inceput, DAR NU ESTE OBLIGATORIE aceasta conditie. Hotararea faptuitorului de a recurge la acte de violenta sau amenintare poate aparea in timpul savarsirii sau DUPA CONSUMAREA furtului. In cazul furtului urmat de folosirea unuia dintre mijloacele indicate in continutul laturii obiective, rezolutia faptuitorului de a savarsi talharia se formeaza, DE REGULA DUPA consumarea furtului, deoarece i-a hotararea de a folosi violenta sau amenintarea numai in masura in care intervine o persoana pentru a-l deposeda de bunul furat ori pentru a-l imobiliza."
" Intentia rezulta de cele mai multe ori din materialitatea faptelor si din exercitarea avtivitatilor specifice laturii obiective"
" Nu este necesara concomitenta apriorica a pozitiei subiective, raportata la toate actiunile"
Era pe forum intr o perioada un baiat ce parea foarte bine pregatit - Ulpianus -. Stie cineva ce a facut? Mai erau si dintre cei cu experienta, RolloTomasi, Camicris, Ice Hellen. Stie cineva ceva?
Poate intra si ne spun ce au facut.
Poate au luat si le urez bafta pe viitor si daca nu au luat sper sa intre pe forumul pentru august 2014. Mi-a placut modul lor de argumentare si se vedea nivelul de pregatire.
Rosse a scris:

@aris88, îți aduc eu mâine codul comentat al lui Basarab , am găsit o decizie a Curtii de Apel Cluj din 2002 asemănătoare problemei ridicate de tine. Inițial, m-am chinuit pe aici sa scriu si eu ceva, si când sa dau "send" mi s-a închis telefonul, așa ca nu mai reiau. Oricum, ideea e aceeași cu explicațiile colegilor de pr forum dar îți voi aduce codul comentat sa vezi cu ochii tai ca ieri nu m-ai crezut pe cuvant . :) Si, dacă te vei convinge sau măcar vei avea un dubiu ca nu e tâlhărie, dai si tu o cafea :beer: , dar sa fie Timisoreana :))))

Felicitări @avecon pt reușită si pt aprecieri deși am reușit in 4 ore sa fac varza toată munca mea de un an... Nu cred ca as fi obținut punctajul nici dacă ma organizam mai bine având un ceas la mine sau, cel puțin, așa ma consolez. Nici nu mai vreau sa vad grilele sau sa le fac din nou pt ca as pune sare pe rana dacă as obține mai mult de 58 la o simulare. Nu sunt genul care sa dau înapoi, indiferent cât de dureroasa a fost experiența aceasta... Din esec in esec, poate voi ajunge si eu la succes.Așa ca, voi încerca sa ma mai fac si eu utila pe aici in măsura timpului disponibil. Felicitări si celorlalti forumisti care Au reușit sa treacă prima proba si multă bafta la următoarele.
Multumiri lui @dobitoc care îmi mai trimitea din grilele postate pe aici, respectiv grila unde are @aris88 nelamuriri, m-a ajutat sa câștig un punct in plus. Deci, are si forumul utilitatea lui.
@Q88, @oana01 îmi pare rău pt voi. Si pt @aris88.. Cu care am făcut echipa si in viața reala timp de un an si știu cât si câte am sacrificat prin biblioteci... Dar poate anul viitor vom lua cu toții acest examen si vom fi colegi si in viața reala, nu doar de forum.
Multumiri celorlalti forumisti pt intervențiile pertinente si utile la multe din nelamuririle mele si cred ca e timpul de acum sa cedam locul invingatorilor si noi sa ne retragem pe alt topic ....

Facem echipa in continuare :P
Ati facut cumva intelegerea unui text scris din 2013, admitere in magistratura? Va intreb ptr ca ma uitam peste primul text, cel cu teatrul, mastile, si n-am inteles mai nimic din textul ala, drept dovada ca l-am gresit cam pe tot :(

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)