avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
artax a scris:

c_m a scris:

hello @artax...
referitor la acel text mai bine lasa-l deoparte...am cosmaruri cand mi-aduc aminte de el...

--------------------------------------------------
cele 80 de puncte pe care le-ai facut acum sunt terapia pentru cosmaruri :D
felicitari , stiu cat ai invatat !

:kissing:
Avecon a scris:

nu vreau sa influentez pe nimeni , dar la analitic te poti bloca, asa ca eu voi face textele scrise intai; important este sa faci cat mai multe puncte , nu conteaza din ce provin

din ce am observat un scor de 75 e ok, deci asta e targetul meu

cred ca fiecare are un stil de rezolvare propriu. trebuie exploatat la maxim

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
evident, trebuie sa lucrezi cum te simti mai confortabil, mai stapan pe tine

ideea e ca e bine sa va verificati si capacitatea de a rezolva testele in limita de timp, acolo sunt 100 +20 intrebari, in 4 ore

eu am simtit ca sunt mai riguroase enunturile de analitic, testele alea sunt "stiinta exacta", si , avandu-le in grila mea la urma, le-am rezolvat cum au venit, si , cand ni se anunta timpul ramas, 30 min, 15 min, am inceput sa citesc ultimele enunturi in viteza, erau unele cu niste echipe de profesori, nu le-am inteles corect, si a trebuit sa citesc din nou, am scapat niste conditii, si am ratat niste puncte

nu mai spun ca n-am avut timp sa-mi transcriu raspunsurile , asa ca am plecat din examen doar cu raspunsurile de la prima parte, mi-am calculat punctajul din memorie, si am asteptat cu sufletul la gura rezultatele

...acuma e istorie, dar daca ar fi sa sustin din nou un test de rationament, as aborda foarte tehnic, sa maximizez rezultatul

multumim frumos de sfaturi

eu inteleg foarte bine textele si cred ca as face mai multe puncte asa decat sa ma impotmolesc la nu stiu ce analitic, desi am facut mate-fizica si rezolvam din gazeta sinu cred ca am probleme cu logica seaca

de ce se transcriu intrebarile, nu te lasa afara cu foile cu subiecte?
Avecon a scris:

multumim frumos de sfaturi

eu inteleg foarte bine textele si cred ca as face mai multe puncte asa decat sa ma impotmolesc la nu stiu ce analitic, desi am facut mate-fizica si rezolvam din gazeta sinu cred ca am probleme cu logica seaca

de ce se transcriu intrebarile, nu te lasa afara cu foile cu subiecte?

nu nu iesi din examne decat cu ciorna. Iti recomand sa iti transcrii toate raspunsurile pe ciorna... defapt daca imi amintesc bine ne-au dat subiectele, ciorne si inca o foaie alba si parca doar cu aceea foaie alba, pe care am transcris raspunsurile, am iesit din examen.... scuze ma lasa memoria dar sigur nu iesi cu subiectele, iar transcrierea trebuie sa o faci in timpul examenului, nu te lasa sa treci raspunsurile ulterior + fiecare parte, logica si analitic+text, are ciorna sa, asa ca o va aveti 2 ciorne separate, care se predau si se recupereaza la finalul examenului...
Textele pot fi foarte complexe eu recomand rezolvarea lor inaintea analiticului....deoarece atentia scade in momentul in care incepe oboseala sa isi spuna cuvantul . Eu la examen stiam ca am probleme pe intelegerea textului si am inceput cu acea sectiune , mai ales ca analiticul+textul mi-au picat la a doua parte a examenului cand eram deja obosita dupa intrebarile de logica, si a fost ok pentru ca am fost mai atenta si nu a trebuit sa revin pe text deloc si asa am avut timp suficient pentru tot analiticul si bifare pe foia de raspunsuri. .
Spor!
[ link extern ]

s-au respins contestatiile...sper ca U sa citeasca motivarea de la coautoratul in cazul abandonului de familie si sa se gandeasca mai bine cand lanseaza idei inovatoare...
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
c_m, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)