avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "dosar penal?"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"dosar penal?"

Revin la subiectul dosar penal cu o alta problema in data de 7.01.2009 mi s-a mai inscenat o porcarie...cum ca as fi pus un reportofon intr-o incapere si acel reportofon mirosea cum miroase parfumul meu... in urma gasirii acelui reportofon mie mi s-a facut un control si s-a intocmit un referat pt. abateri disciplinare.In data de 8.01.2009 am fost chemata in biroul sefului administrativ si am fost amprentata, nu stiu de cine nu stiu de ce ,dar stiu ca nu sunt vinovata de punerea acelui reportofon in acea incapere.Intrebarea mea este urmatoarea:aveau dreptul sa ma amprenteze?Va aduc la cunostinta ca referitor la celelalte intamplari neplacute ce le-am trait nu am absolut nici un raspuns din punct de vedere legal cu privire la mersul anchetei(pentru cei ce nu cunosc cazul meu vezi celelalte postari din subiectul "dosar penal").Ce parere si ce sfaturi imi dati cei ce vizualizati acest subiect?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:36, 27 Ianuarie 2009
Inteleg ca nu ati fost amprentata de politie.
A fost vorba de o ancheta interna.
Probabil existau ceva suspiciuni de genul spionaj economic pt ca altfel nu imi explic de ce atata zel.
Din moment ce v-ati dat acordul nu este un abuz.Ati dat in scris acordul dvs?

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Inteleg ca Blasim va considera oricum vinovata.Dar nu am inteles de ce.

De fiecare data cand am spus ceva, am venit cu argumente legale. Credeam ca acest forum este pt a-i ajuta pe cei care au nevoie, nu pt a avea rafuieli personale cu persoane care nu sunt mereu de acord cu parerile dvs.
Repet, im primul rand pt doamna virginia si in al 2 lea pt cei care interpreteaza dupa propriul plac:

Din ceea ce ati spus, dna Virginia, sunteti clar nevinovata. Faptul ca acum spuneti ca nu ati fost amprentata de politie mi se pare si mai grav, si mai aberant. Respectivul sef se crede det. Poroit ?
Am mai zis: daca in regulamentul de ordine interioara exista vre-o mentiune in care sa se interzica folosirea mijloacelor de inregistrare, atunci daca se demostreaza ca dvs ati pus acel aparat acolo da, ati incalca regulamentul de ordine interioara. Cum asa o mentiune mi se pare 99,99 % imposibil sa apara in acel regulament, nu exista nici un temei LEGAL pt care dvs ati putea fi sanctionata, iar de dosar penal nici nu poate in vorba.
Ce am scris in primul post a fost o PRESUPUNERE. Acela ar fi fost, in viziunea mea, cam singurul motiv pt care se putea face asa un tam-tam pt gasirea unui reportofon. Ulterior, mentionand problemele pe care le aveti cu seful dvs, am inteles ca ar putea exista si alte motive. Dar va asigur ca nici unul nu este legal.
Va sfatuiesc sa faceti o plangere la ITM si la Sectia de Politie competenta (cred ca la Municipal e Sectia 17). Nu reclamati un fapt anume, ci doar le relatati ceea ce ne-ati spus si noua aici.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
Blasim, utilizator
Asa cum nu va pasa ce crede Blasim (si chiar nu va considera vinovata!) e posibil sa nu va intereseze ceea ce scriu acum... dar... imi da cu rest...

In 14.10.08 afirmati ca ati fost de acord cu toate anchetele cerute de politisti (amprentare, expertiza grafologica (?!), poligraf)...
In 24.01.09 afirmati ca ati fost... amprentata in biroul sefului administrativ, de "necunoscuti”, pt ca s-a gasit un reportofon... Hm! Despre amprentare scriati acum vreo 4 luni... De ce v-au cerut politaii atunci sa va lasati amprentata, daca abia in Ianuarie le-a venit ideea cu reportofonul plasat strategic?

E o inscenare – posibil... Ceea ce nu inteleg: de ce se complica aceste doua colege numai pt a va obliga sa va dati demisia deoarece ati fost in "echipa” lui Oprescu?
Sunt asa multe metode de a determina pe cineva sa plece, de a-i inscena o... eroare profesionala, o abatere disciplinara... De ce... penal? De ce o asemenea complicatie? Ele ar avea interesul sa plecati cat mai repede, nu sa astepte o ancheta penala!

Pt ca sunt o persoana indiscreta: ce post detineti in Spitalul Municipal de vor cu atata sarg sa va vada plecata?
Raspunsul dv ar putea conduce si la alte... interpretari a tot ceea ce ati scris dv si au scris ceilalti pana acum!
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2009
trope_doi, utilizator
Datorez anumite raspunsuri celor ce mi-au scris inaintea dumneavoastra,dar cu scuzele de rigoare pt. dansii... am sa va raspunddeci: pe data de 10.10.2008 m-am trezit la serviciu cu doi domni politisti care mi-au inmanat o citatie fara a mi se aduce la cunostinta ce si cum... ulterior m-am prezentat la circa 17 de politie unde am aflat ca sunt invinuita de amenintari vis a vis de cele doua doamne atunci am fost deacord cu cele mentionate de dvs.test poligraf,analiza grafologica si amprentare; de atunci parca totul a murit eu nu am mai primit absolut nici o instiiintare despre demersul acelei anchete,iar mai nou m-am trezit cu aceasta inscenare cu reportofonul. "De ce o asemenea complicatie?" personal cred ca unele persoane sunt nascute in slujba Diavolului si diabolismul uneori nu are margini.Profesional nu au ce sa-mi insceneze deoarece sunt una dintre acele persoane care isi fac meseria din devotament si dragoste pt. profesie (as putea spune ca sunt de moda veche) sa nu credeti ca nu au incercat si pe parte profesionala dar... si-au dat cu stangu'-n dreptu'. Si in final pentru a va satisface indiscretia... nu detin absolut nici un post sau functie in Municipal sunt o simpla asistenta de anestezie dar incomodez pt. ca intotdeauna am spus omului ce am avut de spus in fata si nu pe la colturi iar adevarul pt. incomtenti poate fi confundat de multe ori cu invidie sau dusmanie... cel putin asta cred.Stiu ca-n timpurile actuale a fi sincer, corect si a avea "sange in instalatii"(c-a sa-l citez pe Dr. Oprescu)
deranjeaza,dar consider ca este mult prea tarziu sa ma abat de la principiile mele numai pt. a fi pe plac anumitor "personalitati".Cu speranta ca v-am satisfacut curiozitatea am sa -mi iau "la revedere" si sa stiti ca nu m-a lasat rece mesajul dvs. ba chiar mi-a placut abordarea sincera daca mai aveti nelamuriri cu drag... dar as prefera pe privat.

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat? ContSters297596 ContSters297596 Buna ziua Lucrez intr-o institutie publica de 5 ani In aceasta institutie au mai fost semnalate si alte furturi(inclusiv mie,mi s-a furat un telefon ... (vezi toată discuția)
Dosar penal virginia_32 virginia_32 Am postat pe forum in data de 12 10 2008 o problema de care m-am lovit in viata de zi cu zi .Am fost la politie am dat declartii etc. de atunci nu mai stiu ... (vezi toată discuția)
Amenintare la locul de munca ceacea ceacea In urma unui conflict verbal la locul de munca cu un coleg aceasta intamplandu-se cu cateva luni in urma,acesta mi-a adus injurii si m-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)