avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
flu a scris:

la partea speciala, la caile oridnare de atac :D

Cand te-ai apucat? :)

Aveți ceva metode de a memora/reproduce "ca-n carte" (desigur și bunăvoință de-a le împărtășii cu "concurența")? Cam cât timp alocați zilnic studiului?

Eu încerc să aplic "metoda RICAR", și-aloc cca. 2h/zi .. iar rezultatele nu prea se văd. Mă chinui să termin, zilele astea, partea generală de la PC.
Tu înveţi după vechiul cod de procedură civilă sau după cel nou?
Dupa ce treceti prin CPP va recomand SPRE LECTURA, seara, Fise de drept procesual penal de Udroiu, mi-a fost recomndata cartea de cineva care da la magistratura, si spre surprinderea mea am gasit aici cateva raspunsuri la intrebarile date in 2012 la SNG... O recomand doar ca lectura. Daca anul trecut citeam aceasta carte luam si cele 0,11 puncte de care aveam nevoie pentru a intra. Bafta si spor la invatat!
Buna! Am citit cam toate comentariile si de anul acesta si din2012 dar nu am reusit sa imi dau seama de unele chestii,cum ar fi:-poti candida la SNG chiar dacaai studii medii?(unii spun ca da altii ca nu sau unii spun ca cei cu studii medi vor face un an pe cand cei cu studii superioare in domeniu vor face numai 6 luni)n-din ce coduri trebuie sa te pregatesti pt concursul de anul acesta. Va multumesc anticipat celor care ma ajuta sa deslusesc aceste nelamuriri
Din ceea ce scrie in Leg.567 reiese ca pot participa la concursul de admitere la SNG cei care au studii superioare juridice si cei care au studii medii sau superioare de alta specialitate,primii fac un curs de 6 luni,iar ceilalti un an.Din experienta anului trecut iti spun ca la concurs au fost acceptate doar dosarele celor cu studii sup. juridice.Pt. cei cu stud.medii se organizeaza concursuri la curtile de apel,dar acolo procedura este mai anevoioasa si concursul lasa loc la interpretari,se scot putine locuri si concurenta este mare.Pt. pregatire invata codul de proced. civ.si penal,leg.567,leg 304, reg.de ord. int. al inst.de jud.,urmareste tematica de anul trecut si te vei la muri in priviunta a ceea ce treb.sa inveti.Sper ca ti-am fost de ajutor.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)