avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Syma89, Pentru concursul din septembrie sunt admise in vederea sustinerii examenului doar dosarele absolventilor de studii juridice. Daca te uiti pe site-ul SNG la linkurile pentru concursul de anul trecut.. o sa constati ca sunt candidati cu dosare ce au fost respinse si la mentiuni scrie '"lipsa studiilor juridice". Nici absolventii de administratie publica (chiar daca e sectie in cadrul fac. de drept) nu sunt admisi.
Exista mai multe tipuri de posturi pentru grefieri. Pentru unele posturi sunt suficiente studiile medii. Si aceastia fac stadiu de pregatire prin intermediul SNG dar selectia lor in vederea admiterii in profesie se face prin intermediul curtilor de apel (asa cum a mentionat si colegul anditaru mai sus).

Avand in vedere ca a intrat in vigoare NCPC nu inseamna ca o sa avem schimbari si la Regulamentul de organizare a instantelor judecatoresti?
Bună DahliaNoir, sigur și ROIIJ s-a modificat. Va fi greu...să avem..spor cu toții că materie e....destulă!:(
Buna seara!Urmarind discutiile referitoare la admiterea INM observ ca exista o mare probabilitate ca anul acesta sa se dea concursul tot dupa procedura civila veche.De altfel si anul trecut la civil tot vechiul s-a dat in mare masura.Intrebarea mea:stiti cumva daca ar putea sa tina cont si SNG de aceasta tematica a INM-ului?Stiu ca sunt doua institutii total diferite,dar tinand cont ca absolventii de drept din acest an au studiat dupa vechiul cod de procedura,nu exista manuale pe NCPC,unii participa atat la INM cat si la SNG....etc......ma gandesc ca nu ar fi total deplasat sa se dea pe vechiul cod.Ce parere aveti?Am putea sa-i bombardam cu emailuri si sa le cerem o pozitie oficiala.....
9iustitia a scris:

Buna seara!Urmarind discutiile referitoare la admiterea INM observ ca exista o mare probabilitate ca anul acesta sa se dea concursul tot dupa procedura civila veche.De altfel si anul trecut la civil tot vechiul s-a dat in mare masura.Intrebarea mea:stiti cumva daca ar putea sa tina cont si SNG de aceasta tematica a INM-ului?Stiu ca sunt doua institutii total diferite,dar tinand cont ca absolventii de drept din acest an au studiat dupa vechiul cod de procedura,nu exista manuale pe NCPC,unii participa atat la INM cat si la SNG....etc......ma gandesc ca nu ar fi total deplasat sa se dea pe vechiul cod.Ce parere aveti?Am putea sa-i bombardam cu emailuri si sa le cerem o pozitie oficiala.....

si crezi ca ne va baga cineva in seama:(?
si crezi ca ne va baga cineva in seama
Eu cred ca la SNG o sa intre noul cod pt ca la SNG cer redarea articolelor intocmai (nu e ca la INM unde se mai pune in discutie si doctrina). La SNG subiectele sunt clare si formulate strict pe cod si nu lasa loc de interpretari doctrinare ca in cazul spetelor de la INM. .
Mai sunt 6 luni pana la examen..adica suficient timp pentru multe dosare pe noul cod.Apoi fix aparitia noului cod o sa genereze o situatie destul de haotica in instante si au nevoie de grefieri care sa stapaneasca bine noul cod.)e si motivul pt care s+a cerut sumplimentarea locurilor de anul asta.)
Stiu ca la un anumit moment cineva l+a intrebat pe dl Danilet daca la SNG intra noul cod si a raspuns afirmativ. Ingrijorarea mea este Regulamentul de ordine interioara care inca nu e modificat desi inevitabil o sa fie. Macar codul a intrat si mai avem 6 luni pana la exam...

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)