avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Mulțumesc pentru răspuns, asta înseamnă că ne putem apuca deja de învățat noul cpc...mai e problema și cu legile de organizare...trebuie să căutam legile actualizate, adaptate la noua legislație, nu?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
zizy, utilizator
Buna , am si eu o intrebare , dupa terminarea celor 6 luni de SNG ce urmeaza ? se face practica ? , unde ? si pe ce durata de timp ? si abia apoi dupa aceea practica mergi unde ai fost repartizat ?.
Va multumesc .
As doro si eu legile de organizare actualizate.Adresa e aura81@ymail.com
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
aurelia28, utilizator
aurelia28 a scris:

As doro si eu legile de organizare actualizate.Adresa e aura81@ymail.com

Buna dimineata as dori si eu legile actualizate ,daca le are cineva,pe adresa ada_cimpoiesu@yahoo.com.Multumesc anticipat.V-ati apucat serios de invatat,sau asteptati anuntul cu data de org.a examenului?
Legile pt organizare sunt cele valabile la data anuntarii concursului. Momentan e sigur in bibliografie codul de procedura penala in vigoare acum. Despre codul de procedura civila discutam dupa ce il vedem in vigoare ca nu se stie inca. Trebuia sa intre in septembrie si l-au amanat pentru februarie prin august. Asa ca.. trageti concuziile.

@ flaviuM80
Despre apucatul de invatat.. sa nu uitam ca majoritatea celor care incearca la acest examen nu sunt la prima experienta...deci deja au trecut prin materie. La o concurenta de 7-8 pe loc cat au fost anul asta e clar ca treaba e serioasa si putin probabil sa ajunga 2 luni de invatat. DAR.. fiecare are ritmul lui si stilul lui. Eu m-am apucat de procedura penala. Invat de pe Udroiu si incerc sa memorez articolele din cod.Sunt abia la mijloace de proba..dar sper sa am mai mult spor.

Cursurile la SNG presupun si practica si teorie. Imediat dupa ce termini cursurile mergi la instanta la care ai prins repartitia si incepi munca. Repartitiile se fac pe baza mediei de absolvire in functie de optiunile absolventilor. Cel cu cea mai mare medie alege primul din toate posturile disponibile. Apoi cel cu media a doua alege din optiunile ramase ..si tot asa.Daca termini cu o medie sub 7 esti incadrat ca debutant. Daca ai medie de absolvire peste 7 esti incadrat pe treapta imediat superioara unui debutant. Perioada de scolarizare la SNG costituie vechime in munca.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)