avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declararea judecatoreasca a disparitiei sau mortii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declararea judecatoreasca a disparitiei sau mortii

in cazul unui unchi mostenitor a 1/4 dintr-un imobil disparut de mai mult de 50 de ani caruia nu i se cunaoste data nasterii ci doar faptul ca e nascut intre 1929-1934 din anumiti parinti si avand ultimul domiciliu cunoscut, se poate face delrararea judecatoreasca a disparitiei sau a mortii?
Cel mai recent răspuns: ContSters48919 , utilizator 09:29, 16 Februarie 2009
Eu sincer ma gandeam exact ce demersuri ar trebui sa intreprind in cea mai rea situatie...chiar nu stiu cum sa dau de el si cum sa apelez la carabinierii de acolo...
Am incercat sa obtin un duplicat dupa certificatul de nastere al unchiului meu disparut de la Starea Civila si m-am lovit de urmatoarea problema: duplicatele se elibereaza numai titularului, parintelui, curatorului, mandatarului si rudelor ijn cazul decesului titularului. Eu am deschis actiune in instanta de declararea judecatoreasca a disparitiei, deci nu am cunostinte daca este sau nu mort. Nu cunosc decat date despre parintii disparutului (adica date despre bunicii mei).

Intrebare: pot obtine totusi un duplicat dupa certificatul de nastere al acestei persoane nascuta intre anii 1929-1934 (deci nu este depus la Arhivele Nationale care au acte de stare civila pana in anul 1907) sau poate cere Judecatoria acest certificat de la starea civila? Am dat si anunturi in Romania Libera de 3 ori la interval de 3 saptamani, deci din partea rudelor in viata a acestei persoane (adica eu) nu este rea vointa de a a-l cauta.
Daca dvs nu va pot elibera un duplicat de pe certificatul de nastere , instanta poate sa emita o adresa catre Serviciul de Stare Civila prin care sa solicite date despre aceasta persoana.
Va multumesc pentru raspuns, m-am linistit, inseamna ca se poate totusi........voi mai incerca inca o data la Starea civila sa depun in scris o cerere la care ar trebui sa mi se dea raspuns in 30 de zile, si daca totusi nu reusesc, o institutie publica precum instanta trebuie sa obtina acest acest care presupun ca e necesar la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea judecatoreasca a mortii Adelina t Adelina t Am si eu o intrebare............Care este legea care reglementeaza procedura declararii judecatoresti a mortii?Si care ar fi intreaga procedura de urmat(ce ... (vezi toată discuția)
Certificat deces BX BX Daca o persoana este disparuta (de exemplu a disparut pe munte si nu a mai fost gasita), i se poate emite certificat de deces ? Daca da, dupa ce termen si in ... (vezi toată discuția)
Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)