avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum calculez caldura la un apartament cu radiatoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum calculez caldura la un apartament cu radiatoare motate in balcoane?

Buna ziua.
Intrebarea mea este identica cu cea din titlu. Care ar fi formula de calcul si baza legala a acesteia. Mentionez ca blocul are 40 de aprtamente din care 3 sunt debrasate de la instalatia de incalzire. Nu suntem contorizati cu repartitoare.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 21:10, 18 Decembrie 2014
Multumesc frumos adriantot, asa cred si eu ca se poate rezolva corect, ca intre vecini, situatia!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, insa...in ordinul 233/2004 al ANRSPGC, in anexa I cap.3, pct 3.29 se mentioneaza:
" suprafata utila a apartamentului - suma tuturor suprafeţelor utile ale încăperilor, asa cum este înscrisă în actul de proprietate sau în contractul de vânzare-cumpărare. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoare, băi, WC, dus, bucatarie, spaţii de depozitare şi de circulaţie din interiorul locuinţei.
Nu se cuprinde: suprafata logiilor şi a balcoanelor; "

Asadar...omul nostru a montat doua radiatoare in spatii ce nu constituie suprafata utila. Nu exista nici un fel de proiect sau aprobare de la furnizor pentru realizarea acestei lucrari.

Intr-o discutie avuta la RADET mi s-a sugerat ca masura "locala",( in absenta unei expertize efectuate de o firma agreata de RADET) ca Adunarea Generala sa stabileasca ca cei care au montate suplimentar radiatoare sa plateasca in plus un cuantum de 30% din valoarea cotei de incalzire(toate apartametele din bloc au aceeasi suprafata), pentru fiecare radiator in plus. Nu mi-a dat nici o baza legala. Am supus dicutiei AG aceasta problema, lumea a fost de acord, mai putin impricinatul care nu e de acord sa plateasca 30%/radiator.

Intr-adevar, nu am facut nici o adresa oficiala, inca, catre RADET. Am scris primariei...nici un raspuns .

Ma aflu in impas.
De ce sunteti in impas daca AG a hotarat deja ca aceasta plata in plus sa se faca? Conform Legii 230/2007 hotararile se iau cu majoritate de voturi.

Daca impricinatul se impotriveste, atunci spuneti-i sa va aduca schita cadastrala a apartamentului dupa ce si l-a modificat.
Definitia suprafetei utile in care nu se iau in calcul balcoanele si logiile se refera la situatia cand camera nu se mareste cu suprafata balconului sau in balcon nu se monteaza calorifere care evident maresc suprafata radianta a apartamentului respectiv, deci si SET-ul, deci si consumul de energie termica.
Atata timp cat aceste conditii nu se respecta suprafata utila, deci si cota de caldura trebuie marita.

Cel mai corect ar fi sa va faceti o inventariere a instalatiei de incalzire astfel incat sa eliminati arbitrariul din calcule.
Este foarte clar ,comitetul executiv in urma controlului pe care il efectueaza si constata ca sunt montate calorifere in balcoane incheie un proces -verbal unde sunt mentionate apartamentele respective si ce masuri s-au luat.
Acest proces -verbal semnat si stampilat se pune la avizier.
stef55 a scris:

Este foarte clar ,comitetul executiv in urma controlului pe care il efectueaza si constata ca sunt montate calorifere in balcoane incheie un proces -verbal unde sunt mentionate apartamentele respective si ce masuri s-au luat.
Acest proces -verbal semnat si stampilat se pune la avizier.

Iar respectivul proprietar cu ordinul ANRSC 343/2010 se duce in instanta si castiga. Nu puteti aplica o metoda de calcul empirica decat daca toata lumea este de acord. daca unul singur nu este de acord va face apel la expertiza + instanta si va castiga fara indoiala.
Trebuie sa ii explicati respectivului ca recalcularea SET in cazul modificarii cotei indivize presupune expertiza adica bani multi si ca toate aceste costuri vor fi suportate de catre cei care le-au generat adica domnul in cauza.
Daca are creier va prefrea formula empirica propusa de comitet si se va face liniste.

Alte discuții în legătură

Calculul intretinerii la apartamente modificate rlemnaru rlemnaru Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, ... (vezi toată discuția)
Introducere costuri suplimentare caldura ady_1967 ady_1967 Buna ziua! Sunt administrator de bloc in Timisoara, bloc turn! As avea rugamintea sa ma ajutati cu o problema si anume : unii proprietari si-au desfiintat usa ... (vezi toată discuția)
Determinare set si calculare set pentru apartamente fara repartitoare cristinasta cristinasta BUNA SEARA AM SI EU O PROBLEMA: AM INTELES CA DETERMINAREA SET PENTRU APARTAMENTELE FARA REPARTITOARE ESTE OBLIGATORIE CONFORM UNUI ORDIN NUSTIUCARE. OK. IN ... (vezi toată discuția)