avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alte variante pt ccmunn
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alte variante pt ccmunn

Buna seara.
Avand in vedere ca s-a desfiintat ccmunn nu stiu ce as mai putea invoca.de ex in ccmunn era art3.3) "În cazul în care, din diferite motive, parţile au încheiat contracte colective de muncă la un nivel inferior înaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse."
Aici nu este vorba de salar ci de diurna externa.La ce valoare si ce lege sa fac trimitere? nu gasesc nimic nici in codul muncii ,nici in legea dialogului social...#-o
M-ar ajuta mult un raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 29 Ianuarie 2013
Parerea mea este ca , daca se anuleaza acea clauza din ccm la nivel de unitate , ia trebuie inlocuita cu prevederile din CCMN .... prin urmare, clauza respectiva ar deveni aplicabila si pentru 2011 si 2012 ...
av societatii a scris in intampinare ca nu are aplicabilitate ultraactiva...
Este apararea lui ..dvs puteti invoca termenul de valabilitate a ccm .. adica, clauza lovita de nulitate se inlocuieste cu o clauza legala care isi va produce efecte pana la expirarea ccm-ului.
clauza legala care ar fi?asta nu prea inteleg eu.
eu aveam o logica in felul urmator
art 45 ccmunn carea facea trimitere la institutiile publice
art 8 si 24 din legea 130/96 ma ajutau la anularea clauzelor ccm la nivel de societate.
apoi baga legala devenea automat hg 518/95
Dar daca a cazut ccmunn eu inteleg ca pica toate....
+ ca alt coleg a solicitat anuarea pe cale de actiune(proces separat)a ccm la nivel de societate.
acesta mai produce efecte daca a fost contestat?
Nu are cum sa pice toate .. daca se anuleaza clauza cu 12 Euro/zi se inlocuieste cu cea legala , adica cu diurna pentru institutiile publice ... clauza ce isi va produce efecte pana la expirarea CCM-ului la nivel de unitate.

Pana la anularea ei de catre instanta de judecata, clauza isi produce efecte in continuare.

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Controverse legate de valabilitatea ccmn pe anii 2007 - 2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare. Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului ... (vezi toată discuția)
Se mai acorda salariul mediu pe unitate la nasterea unui copil??? corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua! in CCM la niv national 2007-2010 - Art. 51.se specifica: - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor ... (vezi toată discuția)