avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alte variante pt ccmunn
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alte variante pt ccmunn

Buna seara.
Avand in vedere ca s-a desfiintat ccmunn nu stiu ce as mai putea invoca.de ex in ccmunn era art3.3) "În cazul în care, din diferite motive, parţile au încheiat contracte colective de muncă la un nivel inferior înaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse."
Aici nu este vorba de salar ci de diurna externa.La ce valoare si ce lege sa fac trimitere? nu gasesc nimic nici in codul muncii ,nici in legea dialogului social...#-o
M-ar ajuta mult un raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 29 Ianuarie 2013
Din ce sustineti dvs, inseamna ca asa este ... daca angajatorul dvs este din ramura turism , atunci ii sunt aplicabila prevederile acelui ccm.
da e vb de turism
exact ce cautam
da asa e,nu?
daca a fost valabil pana la 31.12.2010 si este clauza la art5 (2) ca se prelungeste cu 12 luni daca nu este denuntat,inseamna ca valabilitatea acestuia s-a dus pana la 31.12.2011 si se aplica si pentru delegarile din 2011.
sa nu scriu prostii sa ma fac de minune.adica sa nu ma raportez la el si sa nu fie valabil si pe 2011
Intr-adevar, asa este .. daca nu a fost denuntat , perioada de valabilitate s-a relungit cu un an ... din cate stiu ccm la nivel de ramura turism nu a fost denuntat de niciuna dintre parti.
Neata.Acum am gasit autorizatia de functionare si la obiectul activitatii e trecut:
activitati ale agentiilor de turism si asistenta turistica.
in acest caz ma incadrez la ccm la nivel de ramura-turism?
Va incadrati la ccm la nivel de ramura-turism, daca are acest obiect de activitate mentionat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Controverse legate de valabilitatea ccmn pe anii 2007 - 2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare. Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului ... (vezi toată discuția)
Se mai acorda salariul mediu pe unitate la nasterea unui copil??? corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua! in CCM la niv national 2007-2010 - Art. 51.se specifica: - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor ... (vezi toată discuția)