avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie-art 81 pct 8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie-art 81 pct 8

La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu data de 1 februarie,fara a mai sta in preaviz.Azi am sunat angajatorul sa-mi spuna cand primesc decizia de incetare a activitatii si mi-a zis sa-mi fac alta cerere de demisie,dar cu art 81 pct 7,avand in vedere cele intamplate,eu nu am siguranta ca el chiar va renunta la preaviz,dupa ce primeste cererea de demise cu art 81 pct 7 ar putea sa ma ponteze absenta si sa-mi incheie activitatea cu indisciplinar.
1.Daca raman cu cererea de demisie cu art 81 pct 8,fara sa mai stau in preaviz ce se poate intampla?
2. Daca fac cererea cu art 81 pct 7 ( care o anuleaza pe prima),ce se poate intampla in defavoarea mea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 11 Martie 2013
Nu cred ca este cazul sa ne ironizam ...eu am facut referire la sustinerea angajtroului si nicidecum la cea a salariatului ...
Din momet ce figurez la ITM ca angajata la ei,inseamna ca ei vor tine cont de preaviz,20 zile lucratoare,chiar daca mi-am dat demisa cu 81 alin 8,ceea ce lor nu le convine.In 11 februrie am primit o adresa de la ei in care spun ca perioada de preaviz 20 zile lucratoare curge de la data primirii adresei 11 februarie) iar CIM va inceta cu art81 ain1.Ma interesa daca adresa primita de la ei este viabila,preavizul curge de la 4 februarie(cand au primit ei demisia mea prin posta) sau 11 februarie cand zic ei in adresa respectiva.Este clar ca ei au luat in vedere perioada de preaviz.
Eu nu am mers la serviciu,deci voi fii pontata nemotivat si probabil CIM va inceta cu 81 alin1 cum spun in adresa respectiva.
Cercetarea disciplinara pt. absenteism poate avea loc dupa cele 20 zile de preaviz sau in aceasta perioada?
@freeelis

Departe de mine gandul. Dar nu am inteles de ce ati spus ca nu are cum sa fie pontata nemotivat.
Din moment ce angajatorul a spus ca nu accepta fara preaviz, de aceea am spus si eu ca va fi pontata nemotivat daca nu se duce la lucru.

P.S. :offtopic:

Daca angajatul considera ca are motive sa demisioneze fara preaviz, iar angajatorul pune rezolutia pe cererea de demisie CU PREAVIZ, cine stabileste cine are dreptate?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Din cate am inteles, angajatul are dreptate ... art.81 alin.8 C.mun. este demisie fara preaviz .. mai departe , angajatorul va trebui sa conteste in instanta decizia unilaterala a salariatului de a demisiona fara preaviz ...

@ liveomars
Depuneti o sesizare la ITM in care mentionati aceste aspecte .. data cand a primit demisia dvs in temeiul art.881 alin.8 C.mun. - 04.02.2013, faptul ca potrivit normelor in vigoare c.i.m. trebuia incetat la data respectiva si transmis in REVISAL, etc.
Am vorbit cu angajatorul si mi-a zis ca imi va inchide cartea de munca cu data de 8 martie,ca mi-a dat preaviz 20 zile lucratoare de la data de 11 februarie,data cand am primit eu instiintarea de la ei ca au luat la cunostinta de cererea mea de demisie si imi dau 20 zile preaviz incepand cu data de 11,probabil m-au pontat absenta.Ei au zis ca s-au legat de un articol din codul muncii,dar nu au vrut sa-mi spuna care.
Este corect ce au facut?
Ma pot astepta sa ma ancheteze disciplinar pt. absenteism,ca nu am stat in preaviz?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Angajat demisionat cu preaviz ionela11 ionela11 angajat demisionat cu preaviz Buna ziua, Avem un angajat care a demisionat cu preavizul de 20 zile lucratoare....si-a luat restul zilelor de concediu in ... (vezi toată discuția)
Fostul meu patron vrea sa-mi faca rau pe nedrept. alex1986jo alex1986jo Buna ziua. Am si eu o problema. Am lucrat la o societate care incepand cu data de 16.01.2012 m-a dat in concediu fara plata fara sa semnez vreun act oficial si ... (vezi toată discuția)
Demisie halunga halunga Buna ziua ,am nevoie de ajutor. Vreau sa dau demisia maine,adica maine lucrez si poimaine nu ma mai duc! Exista asa fel de demisie ? (vezi toată discuția)