avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuzul copilului de a merge la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuzul copilului de a merge la tata

Fostul sot a obtinut program de vizitare minor de sambata ora 9 pana duminica ora 16 a venit cu hotararea sa ia copilul dar copilul refuza vehement sa merga la el,refuzul vine in urma comportamentului fostului care a venit de multe ori in stare de ebrietate la domicilul meu facand scandal ameninrand injurand incerca sa ,a loveasca toate de fata cu copilul asta in timpul casatoriei cat si dupa.copilului ii e teama de el plange face crize de plans cand il vede.acum fostul spune ca ma da in judecata deschizand un dosar penal eu am vrut sa-i dau copilil am incercat sa vb cu copilul sa-i explic ca trebuie sa merga si la el dar el nu vrea sub nicio forma.ce pot sa fac in situatia asta?unde sa ma adresez,copilul este traumatizat,am facut plangeri impotriva fostului la plotie ptr amenintari i-a dat amenzi si atat ce fac in situaria asta/va rog ajutati-ma urgent cu sfaturi
Cel mai recent răspuns: crisnet12 , utilizator 20:12, 28 Februarie 2013
@zal, nu cred ca dupa sedinte la psiholog va mai refuza, asta daca tatal nu insista prin comportament sa darame munca dvs si a psihologului. Poate psihologul va intocmi si un raport daca descopera cauza pt care copilul nu vrea sa mearga.

Cred ca nu ati avut avocat care sa valorifice probele alea, rau nu e ca s-a dat un program, ci ca s-a dat in conditiile asta, sa-l ia la domiciliu cand s-a dovedit ca omul bea in mod obisnuit si e violent.

@Martonze, sunt de acord ca pana nu traiesti lucrurile astea, vorbesti cu mai multa usurinta despre ele si ti-e mai usor de dat un sfat, dar cred totusi ca raca asta a izvorat de undeva si cand semni vant, culegi furtuna. Poate initial vi s-a parut nedrept sa beneficieze de timp cu copilul in conditiile in care pana cand a cerut program de vizita, nu a dovedit ca i-ar pasa prea mult. V-ati incrancenat poate sa dovediti ca aveti dreptate si ati continuat din proces in proces, din plagere in plangere.. cand unul , cand celalalt. Credeti ca va opriti curand ? Eu nu cred :(.
Cred ca v-ati concentrat pe relatia cu el ( de dusmanie in sensul asta) si ati uitat de copil si interesul lui. Pt ca nu stiu exact cazul dvs si pt ca exista si posibilitatea ca interesul copilului e tocmai, sa nu stea in preajma lui, inseamna ca problema e cu probele si administrarea lor.

@zal
Conform noului cod de procedura civila, daca copilul se incapataneaza sa nu mearga cu tata, dvs. ii veti plati tatalui acea amenda.
5) Dacă și în cursul acestei proceduri executarea nu va putea fi realizată din cauza refuzului minorului, creditorul poate sesiza instanța competentă de la locui unde se află minorul în vederea aplicării unei penalități, dispozițiile art. 905 alin. (2) și (4)-(6) fiind aplicabile în mod corespunzător.
Art. 905
2) Când obligația nu este evaluabilă în bani, instanța sesizată de creditor îl poate obliga pe debitor, prin încheiere definitivă dată cu citarea părților, să plătească în favoarea creditorului o penalitate de la 100 lei la 1.000 lei, stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligației prevăzute în titlul executoriu.
4) Dacă în termen de 3 luni de la data comunicării încheierii de aplicare a penalității debitorul nu execută obligația prevăzută în titlul executoriu, instanța de executare, la cererea creditorului, va fixa suma definitivă ce i se datorează cu acest titlu, prin încheiere definitivă, dată cu citarea părților.
5) Penalitatea va putea fi înlăturată ori redusă, pe calea contestației la executare, dacă debitorul execută obligația prevăzută în titlul executoriu și dovedește existența unor motive temeinice care au justificat întârzierea executării.
(6) Încheierea dată în condițiile alin. (4) este executorie.

Mana cereasca pentru unii tatici:((
@ gi_jane
Scor 10:3 in favoarea lui la procese( cele 3 sunt incredintare, o contestatie la executare si o revizuire)
La reclamatii la autoritati: 10:0 pentru el X-(
Ultimul vizitator de la o autoritate s-a exprimat :"M-au rugat colegii sa vin eu, ca numai eu n-am fost pana acum la dvs"
In a treia zi de Craciun, eram in sala de judecata, intr-o sala goala, eu cu judecatorul si avocata mea...

Ordonantele de urgenta se judeca cu celeritate. Din pacate, nu este reglementat numarul de ordonante presedintiale care pot fi judecate in decursul unui proces
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
Martonze, utilizator
Prevederea legala este in sensul ca instanta poate obliga debitorul.....Deci va aprecia aceasta daca este sau nu cazul sa aplice o asemenea penalitate.

Legea nu impune obligatoriu pentru judecator sa dea penalizari pe zile de intarziere. Eu cred ca textul legal va fi apreciat cu strictete in materia relatiilor de familie, copilul nefiind o marfa care trebuie predata. Insa pana la formarea unei jurisprudente unitare, vom avea de luptat cu totii.
Si in vechiul cod de procedura civila, exista aceasta prevedere, art.580-3, doar cuantumul penalitatii zilnice era diferit.
Si sa stiti ca judecatorul nu s-ar fi sfiit sa aplice amenda aceea daca nu era deja termenul depasit.
E drept, era in folosul statului, nu in folosul creditorului.
In privinta executarii silite a minorilor, mi se pare absolut aberant ca parintele care se ocupa de minor sa fie obligat sa-i plateasca parintelui vizitator bani pe zile intarziere.
Un copil stie de ce nu vrea sa plece cu acel parinte, fie e anxios si cu timpul, ii trece, fie a avut experiente neplacute cu respectivul si functioneaza instinctul de conservare.

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)