Fostul sot a obtinut program de vizitare minor de sambata ora 9 pana duminica ora 16 a venit cu hotararea sa ia copilul dar copilul refuza vehement sa merga la el,refuzul vine in urma comportamentului fostului care a venit de multe ori in stare de ebrietate la domicilul meu facand scandal ameninrand injurand incerca sa ,a loveasca toate de fata cu copilul asta in timpul casatoriei cat si dupa.copilului ii e teama de el plange face crize de plans cand il vede.acum fostul spune ca ma da in judecata deschizand un dosar penal eu am vrut sa-i dau copilil am incercat sa vb cu copilul sa-i explic ca trebuie sa merga si la el dar el nu vrea sub nicio forma.ce pot sa fac in situatia asta?unde sa ma adresez,copilul este traumatizat,am facut plangeri impotriva fostului la plotie ptr amenintari i-a dat amenzi si atat ce fac in situaria asta/va rog ajutati-ma urgent cu sfaturi
Linistiti-va, ca nu trebuie pus niciun val pe ochii nimanui.
Daca evaluarea psihologica are ca rezultat vreo recomandare in sensul ca e dificil sa-si vada tatal etc., asta va poate ajuta.
Daca vine beat, il puteti refuza.
Legea asta nu se tocmeste, dar se adapteaza cat de cat la situatie...
Puteti solicita un alt program de vizitare mai adaptat la nevoile copilului, in prezenta unui psiholog, a dv., pentru o perioada. Vizitele sa se desfasoare numai in public la inceput, avand in vedere situatiile ca tatal consuma alcool.
Puteti cere si alte conditii, adaptate efectiv la situatia concreta: un telefon de urgenta, un buton de panica, copilul sa poata fi luat cand suna ca tatal e beat, cand nu se simte in siguranta, cand e lasat aiurea in prezenta unor persoane nepotrivite, cand e batut etc., dupa situatie.
Atunci cand copilul va simti ca stapaneste aceste vizite, va avea o atitudine diferita. asta insa daca dv. va pastrati parerile pentru dv., sa nu existe un transfer manipulativ afectiv, chiar si inconstient, catre copil.
Repet: copilul trebuie sa fie regele acestor vizite, ele trebuie susgtinute de lege in interesul lui si e in interesul lui sa nu se simta in pericol.
Cu atat mai mult ca sunteti o persoana deschisa acestor vizite, nu le vedeti ca ar trebui suprimate, ci modificate asa incat copilul sa se simta in largul lui...
va multumesc pentru sfaturi,sper sa se rezolve totul pe cale pasnica desi cred ca va fi foarte greu datorita fostului sot.dnasimonaoprica o intrebare spuneati ca executarea silita s-a facut pana in 15.02.2013,acum nu se mai face?au introdus alta lege?
Solutia este in primul rand la dumneavoastra doamna, oricat ati incerca sa o cautati in alte parti.
Daca exista o hotarare judecatoreasca este in folosul tuturor ca aceasta sa fie respectata.
Rezolvati problema copilului, tine in primul rand de dumneavoastra si nu va mai afundati in lupte fara rost. Copilul va creste, timpul trece, parintii imbatranesc, bunicii dispar. Acesta este mersul normal al vietii.
Veti ramane singura daca nu reusiti sa va faceti viata mai frumoasa.
Ganditi pozitiv, lasati razbunarile, nu folosesc nimanui, cu atat mai putin copilului.
Copilul nu este un obiect de disputa personala. Are dreptul sa-si cunoasca tatal, chiar daca initial nu vrea, trebuie ajutat sa vrea. ESTE INTERESUL COPILULUI!
Va doresc succes!
PS: asa cum mai spunea cineva, din pacate d-na Martonze s-a afundat prea mult in lupte fara o cauza, personal nu cred ca este un exemplu de urmat.
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)