crisnet12 a scris:
Nu i-am cerut nimic, l-am lasat sa vada copilul de 2 ori pe luna pana cand nu i-a mai convenit programul si m-a dat in judecata. De atunci nu l-am mai lasat sa vada copilul. Am cheltuit o gramada de bani, care imi erau de folos copilului, nervi si mult stres.
Mie imi cam miroase a razbunare personala si abuz la adresa drepturilor copilului.
Stimata doamna Martonze.
Va inteleg punctul de vedere dar totodata cred ca va pierdeti prea mult in amanunte si va indepartati de subiect...subiectul fiind
situatia in care copilul refuza sa se conformeze vizitei.
Sunt de acord cu dumneavoastra ca nu trebuie fortat, departe de mine gandul acesta, dar va spun si ca, EL TREBUIE AJUTAT.
Faptul ca exista un conflict care il afecteaza este un inconvenient care ar trebui rezolvat de niste parinti cu capul pe umeri. Atunci cand acest lucru nu se poate trebuie sa intervina Protectia Copilului prin consilierii specializati. Eu asa vad lucrurile.
V-as intreba si eu ceva, poate reusiti sa vedeti si altfel situatia:
Aveti parinti? Va iubiti parintii?
Daca da,
care este motivul pentru care-i iubiti? Cumva pentru ca parintii nu au fost divortati?
Sa inteleg ca, in cazul in care parintii erau divortati,
erati obligata sa va urati tatal, sau nu aveati nevoie de completarea tatalui in educatie? Era suficienta educatia primita de la mama? Veti spune ca da. Si totusi, sa mai facem un exercitiu de imaginatie.
In ipoteza in care parintii dumneavoastra erau divortati iar mama facea tot posibilul (si reusea) sa interzica tatalui relatiile personale cu dumneavoastra, il denigra pe tata in ochii dumneavoastra....si timpul trece...si trece...si nu va cunoasteti tatal.
Si sa ne imaginam situatia in care, deodata, peste ani si ani, va apuca un dor subit de a va cunoaste tatal...cine este, sa vorbiti cu el, sa aflati din gura lui de ce nu a putut fi langa dumneavoastra, sa il cunoasteti ca om. Din pacate este prea tarziu si constatati cu parere de rau ca acest lucru nu mai este posibil...
Frumoasa poveste nu-i asa? Oare vinovat este doar tatal?
Oare mama, in \"bunatatea\" ei nu a pus mai presus de interesul copilului, interesul si razbunarea proprie?
Avea ea voie sa va fure dreptul de a va cunoaste tatal?
O zi frumoasa sa aveti!