Fostul sot a obtinut program de vizitare minor de sambata ora 9 pana duminica ora 16 a venit cu hotararea sa ia copilul dar copilul refuza vehement sa merga la el,refuzul vine in urma comportamentului fostului care a venit de multe ori in stare de ebrietate la domicilul meu facand scandal ameninrand injurand incerca sa ,a loveasca toate de fata cu copilul asta in timpul casatoriei cat si dupa.copilului ii e teama de el plange face crize de plans cand il vede.acum fostul spune ca ma da in judecata deschizand un dosar penal eu am vrut sa-i dau copilil am incercat sa vb cu copilul sa-i explic ca trebuie sa merga si la el dar el nu vrea sub nicio forma.ce pot sa fac in situatia asta?unde sa ma adresez,copilul este traumatizat,am facut plangeri impotriva fostului la plotie ptr amenintari i-a dat amenzi si atat ce fac in situaria asta/va rog ajutati-ma urgent cu sfaturi
Absolut de acord cu dvs, numai ca sunt si situatii cand parintii nu fac eforturi pentru a construi o relatie fireasca sau a sprijini relatia, ci doar influenteaza copilul pe diverse cai si ii insufla idei nepotrivite pentru varsta lor.
La aceste cazuri ar trebui sa fie atenti judecatorii si sa sanctioneze abuzurile parintilor, in si din orice directie ar veni acestea. De aceea au instrumente legale la indemana, numai ca nu intotdeauna au disponibilitatea afectiva sau de timp de a intelege mai profund relatiile din acele familii. Din pacate...
Mai sunt niste prevederi referitoare la minor, iar ce ati pus mai sus sunt numai reglementari impotriva debitorului, adica mama in acest caz.
Discutabil daca plateste minorul... si trebuie sa aiba si din ce.
Doamna Martoze, chiar nu va cunosc povestea, vad numai ca sunteti foarte inversunata si asta nu ajuta pe nimeni, atat, nici pe copil, nici pe dv.
Toate acele reclamatii, plangeri, actiuni pot ajuta sa diminuati programul de vizite daca e cazul. Dar repet: nu cunosc cazul in sine.
ceea ce trebuie sa fac eu este sa duc copilul la un psiholog ca sa-l convinga sa mearga la tata,asta voi incerca si eu sa fac sa conving sa faca lucrul acesta cu alte cuvinte v-a trebui sa-i spalam creierul sa-l fortam sa-i pune, un val pe ochii si sa accepte sa mearga la el in ciuda faptului ca nu este un mediu potrivit ptr copil ca nu vrea va trebui prin orice mijloace sa mearga sa suporte sa-l vada beat sa-l intoarca impotriva mea(asta a spus fostul sot ca va face)si la un moment dat sa ma trezesc ca am distrus un copil si va deveni exact ca tatal ptr ca asa TREBUIE fortat,intoxicat cu un adevar care de fapt nu exista(sa-l descriu pe fostul ca pe un inger cand de fapt este invers)asat ca sa-l fac sa mearga la tata,altfel ii dau si banii tatalui ma si tar prin tribunale si politie degeaba
Doamna, unde-i lege nu-i tocmeala.
Orice declarati la Politie, trebuie dovedit.
Mai am un singur sfat: menajati-va sanatatea, este cel mai important pentru dvs. daca va iubiti copilul. Incercati sa va convingeti ca nu dvs. vi se intampla toate aceste lucruri;
Nu vorbesc prostii, presiunea la care sunteti supusa, impreuna cu minorul, afecteaza sanatatea psihica a minorului si sanatatea fizica si psihica a dvs. Daca ajungeti la ulcer sau la depresie, copilul ramane in grija nimanui sau a statului :((
Ca acest tip de tata nu stie ce inseamna un copil, nu-l intereseaza decat hartuirea fostei sotii.
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)