avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motiv divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motiv divort

Am inteles ca in noul cod civil unul dintre soti poate invoca in cererea de divort motivul ca ar fi separati in fapt de cel putin 2 ani. E suficient motivul acesta? Vina ar fi a reclamantului care ar pute fi obligat la despagubiri.In ce consta si cum se calculeaza aceste despagubiri.?Am fost casatoriti 3 ani nu avem copii nici bunuri comune. Multumesc pt ajutor.
Asa e cand taraganezi treaba.Daca depuneam cererea inainte de 15 februarie ,nu mai era nevoie de mediator si informari.
Nimeni nu este obligat sa solicite mediatorului sa faca CONTRA COST demersurile de invitare. Invitatiile se pot trimite si de catre parte, cu conditia de a fi respectate toate prevederile legale (ca si forma, termene sau continut), de a avea confirmarile de primire si de a "fi luat in serios" de cel invitat.

Mediatorul nu va putea elibera procesul verbal (presupunand ca partea invitata nu se prezinta) decat atasand copii ale confirmarilor de primire si fiind convins el insusi din documentele prezentate ca solicitantul a facut IN MOD REAL toate eforturile pentru a asigura prezenta celuilalt la informare. Asta pentru ca legea prevede ca mediatorul sa depuna toate diligentele in acest sens. Daca cineva iti arata doua confirmari de primire, de unde ai putea sti (ca mediator) ca nu provin de la expedierea unor felicitari de Paste? Daca nu va fi convins de demersurile solicitantului, nu poate fi obligat sa elibereze procesul verbal, si-ar incalca obligatiile legale si etice. Pentru mediatori informarea nu e o formalitate, e o obligatie si un principiu fundamental.

Sigur ca s-ar putea ocupa si avocatul partii de trimiterea invitatiilor. Sunt convinsa ca el o va face gratuit :pleasantry:
:offtopic:
Pentru discutii privind procedura medierii cu tot ce cuprinde, avem o sectiune separata, multumesc.
As vrea sa-mi spuna cineva daca in cererea de divort trebuie sa treci motivele detailat cu exemple sau e suficient sa scrii 'rele purtari si abuzuri de ordin emotional si verbal" Multumesc!
As vrea sa-mi spuna cineva daca in cererea de divort trebuie sa treci motivele detailat cu exemple sau e suficient sa scrii 'rele purtari si abuzuri de ordin emotional si verbal" Multumesc

Alte discuții în legătură

Mediere - inca o invitatie dupa semnarea procesului verbal de informare andradamoll andradamoll Buna seara! 1.daca in urma sedintei de mediere,am semnat procesul verbal ref la faptul ca am luat cunostinta de mediere,fara a ajunge la o intelegere cu ... (vezi toată discuția)
Depunerea intampinarii INFORMAT INFORMAT Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Mediere inainte de divort - prezenta obligatorie? daniella28 daniella28 daca am proces de divort intentat de sot iar eu nu sunt de acord sa divortez ca e copil minor la mijloc si nu ma prezint la mediere care inteleg ca e ... (vezi toată discuția)