avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motiv divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motiv divort

Am inteles ca in noul cod civil unul dintre soti poate invoca in cererea de divort motivul ca ar fi separati in fapt de cel putin 2 ani. E suficient motivul acesta? Vina ar fi a reclamantului care ar pute fi obligat la despagubiri.In ce consta si cum se calculeaza aceste despagubiri.?Am fost casatoriti 3 ani nu avem copii nici bunuri comune. Multumesc pt ajutor.
Nu trebuie sa descrieti in amanunt dar trebuie sa reiasa ce intelegeti dvs prin rele purtari si abuzuri.
In cazul divortului, cei doi soti nu sunt obligati prin lege sa fie asistati de un avocat.

Ce trebuie sa retineti este ca instanta de judecata are obligatia de a incerca sa va impace la fiecare termen al procesului, in sensul de a verifica permanent mentinerea hotararii de divort si de a va indruma spre cautarea unei solutii de impacare. Vi se va da si un termen de gandire.

Daca vreti sa fiti sigura ca demersul dvs. va avea rezultatul scontat, este bune sa aveti in vedere redactarea corecta si completa a cererii de divort (va puteti ghida dupa modelele pe care sigur le veti gasi pe net), precum si dovedirea existentei motivelor de divort. Acestea reprezinta conditii esentiale in acest tip de proces. Daca aceste conditii nu sunt bine redate, exista riscul ca cererea sa fie respinsa.

De aceea va sfatuiesc ca cererea sa nu fie foarte lapidara in privinta motivelor.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Multumesc de raspuns, am uitat sa intreb daca in cererea de divort trebuie sa trec si un martor? Fiica mea majora se accepta?
Nu pot fi martori descendentii.
Cereti proba cu martori, dar inca nu-i numiti.. cine stie cand va da termen si oamenii nu mai pot veni, ii propuneti atunci cand va fi cazul.
va multumesc pt precizari!

Alte discuții în legătură

Mediere - inca o invitatie dupa semnarea procesului verbal de informare andradamoll andradamoll Buna seara! 1.daca in urma sedintei de mediere,am semnat procesul verbal ref la faptul ca am luat cunostinta de mediere,fara a ajunge la o intelegere cu ... (vezi toată discuția)
Depunerea intampinarii INFORMAT INFORMAT Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Mediere inainte de divort - prezenta obligatorie? daniella28 daniella28 daca am proces de divort intentat de sot iar eu nu sunt de acord sa divortez ca e copil minor la mijloc si nu ma prezint la mediere care inteleg ca e ... (vezi toată discuția)