avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine cerceteaza o reclamatie privitor la furt de pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine cerceteaza o reclamatie privitor la furt de pe card electronic?

Am reclamat sustragerea din casa a unui card impreuna cu hartia pe care era scris codul PIN .De pe card s-au extras toti banii,evident fara voia mea,proprietarul.
Ce organ cerceteaza acest furt ?
De ce sa fie cercetat pe lege speciala ? E fapta cu mod de operare, este implicat grup de infractori ? ? ati zis ca v-a sustras cardul si pin-ul din casa ... poate fi si furt intre rude ... daca v-a sustras nevasta banii ??? art.210 Cod Penal .... eh... atunci fiti mai explicit in detaliile cazului ...
D-le avocat ... nu puneti omul sa bata drumurile aiurea ... sa mearga sa dea declaratii la 100 de sfinti . Asta e chiar culmea ... ce frauda informatica vedeti ???? Hotul I-a luat cardul si pin-ul din casa ... a mers la bancomat si a scos banii ... Ce caz special vedeti ??? Sunt camere video la bancomate ...Poate e chiar nevasta sau copilul .... il purtati la cai verzi pe pereti .... Sa mearga sa faca plangere prin Parchet si in caz de complexitate stati linistit ca se face DECLINARE DE COMPETENTA direct de catre primul procuror ce repartizeaza lucrarea !!!

P.s. lucrez in acest domeniu... spre linistea dvs...
Dvs. va referiti la faptul ca politia poate prinde infractorul dupa camere de luat vederi si dupa locul de unde a ridicat banii.

Dar...daca banii i-a ridicat altcineva decat cel care a furat cardul.
Depinde cat de istet este hotul.

Inteleg ca dvs. ganditi simplu, iar eu gandesc mai complicat.
In general am clienti foarte inteligenti.

Daca infractorul este ageamiu este simplu, dar daca infractorul este inteligent...nu cred ca ati avea liniste deoarece nu l-ar dovedi sectia de politie decat daca va dovedi ca a furat cardul.
Intelegeti acum?

Aveti si dvs. dreptate in felul dvs. deoarece fiecare gandeste in felul sau...mai simplu...sau mai complicat...
Sincer sa fiu mie imi place sa fac recomandari chiar si organelor de urmarire penala...:)

Situatia data este putin complicata pentru ca in situatia in care nu se dovedeste cel care a furat din locuinta si exista alta persoana care a scos banii domnul procuror si-ar cam declina competenta...
Cardul a fost sustras de o cunostinta care avea acces in casa si stia unde se afla acesta iar codul PIN era alaturi.Dupa sustragere i l-a dat sotului ei care a extras banii.
Din cate stiu,furtul de pe card este infractiune electronica,este fapta de comert electronic, iar faptuitorii au fost doi.
Nu se incadreaza la legea 365/2002?
Deci cine cerceteaza?
Politia de cartier?Politia de municipiu? sau DIICOT?
Va multumesc mult pentru sprijin,e foarte important pentru mine.

Alte discuții în legătură

Buna, se da urmatoarea problema. am avut un prieten care a fost ... Playa Playa Buna, se da urmatoarea problema. Am avut un prieten care a fost divortat si in urma casatoriei a rezultat un copil. Copilul e la mama. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Furt bani de pe card zsorox zsorox Am si eu o problema, mi s-a furat cardul cu pin cu tot, mi-a fost scoasa o suma de bani de pe card. Am fost la politie, am facut rost de imaginea de la ... (vezi toată discuția)
Traseul unui dosar penal? alex234 alex234 ma intereseaza care e traseul unui dosar penal? mi-a fost intocmit un proces verbal pentru furt din magazin (suma 50 ron achitata magazinului) de catre ... (vezi toată discuția)