nu domnule remus. nu sunt crescuta sub o piatra si nici nu am spus ca nu voi acoperi cheltuielile celeilalte masini in cazul in care voi fi declarata singura vinovata,probabil aveti ceva impotriva femeilor la volan de sunte-ti asa vulnerabil cu referire la problema mea.
eu doar m-am gandit la o solutionare mai rapida a cazului in binele amandurora ca sa nu ne mai taram unul pe altul pe la parchet,dar vorba domnului cyan ``de ce sa ma declar eu vinovata inainte de verdictul procurorului?!`` daca intradevar voi fi in totalitate vinovata va da-ti seama ca ii voi repara masina pe bani mei, dar nu vad de ce spune-ti dumneavoastra ca sunt eu de vina din moment ce eu doar nu m-am asigurat din spate. de ce ma declara-ti in totalitate vinovata? si apropo cred ca nu ati fost foarte atent, undeva mai sus am mentionat ca atat eu cat si el am depasit axul drumului, eram cu primele doua roti pe celalalt sens de circulatie iar el m-a lovit in partea stanga fata, adica s-a angajat in a ma depasii pe partea stanga din moment ce se afla peste axul drumului, e logic!
exista o cutuma care spune ca cel care loveste din spate este vinovat, dar nu neaparat.
in cazul prezent cel din fata recunoaste ca nu s-a asigurat din spate si mai mult decat atat doreste sa il despagubeasca pe celalalt cu toate ca nu i-a fost inca stabilita vinovatia in producerea accidentului.
vinovatia o va stabili procurorul sau instanta de judecata daca se va ajunge acolo, dar putin probabil. victima nu va depune plangere astfel fiind inlaturata latura penala.
ramane despagubirea celeilalte parti intrucat nu avea asigurarea RCA valabila dar din cate inteleg nu exista aceasta problema din punct de vedere financiar. despagubirea trebuie sa fie proportionala cu culpa.
daca avea asigurare valabila singura problema pe care ar fi avut-o era doar cea cu prelungirea dovezii pana la finalizarea dosarului.
chestia cu \"crescutul sub piatra\" denota carente de bun simt, drept sa spun, nu m-as fi asteptat la asa ceva din partea unui student probabil la drept. :hm:
cat despre sfaturile primite de la alti utilizatori sunt convins ca fiecare este in stare sa discearna.
@mirabela1991, regulamentul forumului nu permite recomandarea unui avocat. puteti intra la rubrica consultanti si sa alegeti. www.avocatnet.ro/content/con...
si cum a spus cineva binecunoscut, nu sunt nici avocat si nici expert :happy:
~ final discuție ~