avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Buna ziua,sotia a nascut acum 2 saptamani si nu stiu daca pot intra in concediu de paternitate.anul trecut pe luna august am fost angajat la o firma dar am realizat venituri 0.pe celelalte 11 luni am venituri impozitabile,doar pe luna august am venituri 0
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
gagy7475, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 19 Noiembrie 2013
Am inteles.Va multumesc pentru ajutor
buna ziua! se poate sa ma ajutati va rog! eu aqm sunt insarcinata in 5 luni. sunt agajata din 15 noiembrie 2012. voi naste la inceputul luni octombrie. pentru concediu de crestere copil se calculeaza si concediul de dupa nastere sau trebuie sa fie fix 12 luni pana la data nasterii copilului? va multumesc!
.... voi naste la inceputul luni octombrie....

In aces caz, perioada eligibila pentru dvs va fi noiembrie 2012 - octombrie 2013.
Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul, conform prevederilor art. 21 alin. (3) din Normele metodologice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, veniturile cuvenite pentru acea lună. Prin venituri cuvenite se înţelege venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.
1. Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt noiembrie 2012 - octombrie 2013.

2. In aceste 12 luni intra si perioadele in care ati fost concediu medical, inclusiv concediul de maternitate (sarcina si lauzie), cu veniturile respective.

3. In concluzie, veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
in cazul in care contractul de munca se termina pe data de 1 .07 2013 (fiind pe durata determinata) imi pot plati de mana (singura ) contributia aferenta pana in momentul in care voi naste? sau trebuie sa fiu angajata imediat si viramentele sa le faca acea firma . pot fi angajata si pe 2h in cadrul acelei firme sau trebuie neaparat program normal de 8 h.multumesc frumos pentru raspunsurile anterioare. astept cu interes raspunsul dvs. o seara placuta!

Alte discuții în legătură

Prenatal laura2014 laura2014 buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)