avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Buna ziua,sotia a nascut acum 2 saptamani si nu stiu daca pot intra in concediu de paternitate.anul trecut pe luna august am fost angajat la o firma dar am realizat venituri 0.pe celelalte 11 luni am venituri impozitabile,doar pe luna august am venituri 0
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
gagy7475, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 19 Noiembrie 2013
data probabila a nasterii este 11.octombrie 2013. multumesc!
1. In raspunsurile anterioare va spuneam urmatoarele:

1. Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt noiembrie 2012 - octombrie 2013.

2. In aceste 12 luni intra si perioadele in care ati fost concediu medical, inclusiv concediul de maternitate (sarcina si lauzie), cu veniturile respective.

1. - Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Singura conditie este obtinerea de venituri din salarii.

2. Chiar daca veti avea un contract individual de munca (CIM) cu timp partial veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

1. Aveti doua posibilitati:
- sa va angajati cu contract individual de munca (CIM) chiar si cu timp partial de o ora pe zi sau pe saptamana;
- sa mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) sa depuneti certificatele medicale pentru concediul de maternitate.

2. Luati legatura cu CJAS sa va spuna ce acte sa mai duceti cand depuneti primul certificat medical.

2. Deoarece intre data incetarii contractului individual de munca (CIM) si data cand puteti beneficia de concediu de maternitate este i perioada cam lunga ar fi foarte bine sa gasiti un loc de munca cu orice fel de program, cat de mic (chiar si cu o ora pe saptamana), numai sa aveti un CIM pana veti putea intra in concediu de maternitate.
am inteles! va multumesc nespus!
am nascut pe 10 10 si sunt in concediu post natal . am avut concediu prenatal de pe 9 septembrie pana pe 10 10 cand am nascut .nu am luat toate zilele care mi se cuveneau inainte de nastere si am luat doar cele de dupa nastere. cand anume ar trebui sa depun dosarul sa nu depasesc data de depunere si ce documente trebuie sa depun atat pentru ccc la primara de unde apartin (mentionez ca din 17 oct 2012 pana in 12 nov 2012 am lucrat intr-un loc (cu contract de munca ) am facut pauza de pe 12 nov pana pe 15 nov cand am fost angajata la selgros pana in 15 august 2013 , apoi am fost angajata la un srl cu contract pana pe 9 sept cand am avut concediul. ce acte trebuie sa iau de la fiecare firma in parte pentru dosar ccc.
dar pentru alocatia copilului.
va multumesc din suflet pentru ajutorul dat !!!
1. Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care se termina concediul da lauzie (postnatal).

2. Fiecare angajator la care ati lucrat in ultimele 12 luni va elibereaza adeverinta tip (Anexa nr. 2) cu veniturile nete pe perioada cat ati lucrat acolo.

3.Ultima firma la acre ati lucrat trebuie sa va faca si suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (CCC).

Alte discuții în legătură

Prenatal laura2014 laura2014 buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)