avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ridicol dar adevarat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ridicol dar adevarat

Sunt plecata din 2009 in belgia recent de un an am luat-o si pe mama mea la mine in romania aveam apartament 2 camere pentru ca nu mai locuia nimeni si nevanad incredere in chiarias am decis sa informam la asociatie ca nu mai locuieste nimeni administratorul ne-a zis ca nu ni se vor mai calcula ;a gaze apa rece si calda,gunoi etc dar ca se va calcula in continuare costul integral la caldura .Intrebarea este urmatoarea este legal asa ceva tinand de faptul ca nu mai locuieste nimeni acolo?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:11, 26 Mai 2013
Mergeti la societatea locala de termoficare si debransativa. Asa nu mai platiti caldura. Sau puteti sa vindeti proprietatea.
Da inteleg ce ziceti dvs deci instalare centrala proprie cu debransare pe langa ca necesita formalitati de dreptul demente birocratie de o tona implica si costuri imense de 10.000 lei aproximativ ,despre vanzare ce sa zic la ce preturi sunt acum pe piata ar fi o afacere f proasta .
Stiti culmea este ca am putea face ce ne-a sugerat adminstratorul desi e la limita oricarei legi dar deh cum legile in romania multe sunt absurde sunt necesare si solutii absurde pentru situatii absurde .
Ce a sugerat administratorul : cum eu nu am venituri legale pe teritoriul romaniei sa ma pun ca o singura persoana la intretinere si sa depun cerere pentru subventie care in acest caz ar fi de 80-90 %.
Cum vi se pare?
Poate analizati oportunitatea incheierii de contract de locatiune sau comodat cu persoana care sa aibe grija de proprietatea dvs si sa achite si costurile de intretinere
Inteleg dar deh trebuie gasit cienva de incredere caci daca nu ma pot trezii ca se intampla ce a patit o cunostiinta respectiv facturi neachitate peste tot consum mare apa curent telefon mobila lipsa iau luat pana si chiuveta din baie si bucatarie,cand sa dus sa reclame la politie i s-a zis slabe sanse sa fie ceva recuperat,ba i s-a reporsat ca de ce ia bagat in casa de parca ea ar fi fost prezicatoare sa stie ca 2 studente sunt capabile de asa mizerii.
Intrebarea este urmatoarea este legal asa ceva tinand de faptul ca nu mai locuieste nimeni acolo?

Da este legal cum va calculeaza!!!
H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si funcionarea asociatiiIor de proprietari
Art.32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Debransare calorifere de la c.t. a blocului - asociatie de proprietari ContSters89081 ContSters89081 Buna seara. Detin un apartament in proprietate frumos, renovat, situat intr-o zona foarte buna, chiar selecta(cumparat pe bani grei, nu prin Legea 112, ca ... (vezi toată discuția)