Deci s-au mai clarificat lucrurile.
Acum, in legatura ca montarea unei CT ar costa 10.000 lei, mi se pare exagerat, dar ma rog, dvs. ati spus-o. Din experienta mea, la un ap. cu 2 camere (comunist), costurile nu depasesc 4500 lei, avand in vedere ca se achizitiona o CT de aprox. 2000 lei. Diferenta erau materialele, tevi, manopera, garantii. Daca apartamentul ar fi cu 3 camere, separate si mai doriti sa va achizitionati si o CT de ultima generatie, etc., cred ca suma nu ar depari 6500-7000 lei. Apoi, daca aveti pe cineva in tara care sa raspunda oarecum de destinul ap. dvs., s-ar putea gasi o firma care contra unui comision de 200-300 lei, s-ar putea ocupa de intreaga birocratie despre care ati vorbit (cereri, aprobari, proiect, probe, etc.) si v-ar preda instalatia ”la cheie”.
In legatura cu inchirierea ap. - daca nu aveti pe cineva de incredere, va dau ideea sa luati legatura cu o firma de imobiliare. Intocmiti contract de mandat sa va reprezinte interesele la as. prop. Stabiliti clar drepturi si obligatii. Eu am avut un asemenea caz in asociatie si lucrurile au evoluat excelent, benefic pentru toata lumea. Faza este ca reprezentanta firmei chiar isi facea treaba si nu glumea nici cu chiriasii si nici cu asociatia.