avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ridicol dar adevarat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ridicol dar adevarat

Sunt plecata din 2009 in belgia recent de un an am luat-o si pe mama mea la mine in romania aveam apartament 2 camere pentru ca nu mai locuia nimeni si nevanad incredere in chiarias am decis sa informam la asociatie ca nu mai locuieste nimeni administratorul ne-a zis ca nu ni se vor mai calcula ;a gaze apa rece si calda,gunoi etc dar ca se va calcula in continuare costul integral la caldura .Intrebarea este urmatoarea este legal asa ceva tinand de faptul ca nu mai locuieste nimeni acolo?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:11, 26 Mai 2013
Cum sa ni se para doamna ? Ilegal !
Problema dv. nu sunt legile din Romania, ci tipul blocului in care ati locuit sau a locuit mama dv., adica instalatiile pe verticala si vecinii dv. care nu vor sa-si puna repartitoare.

Pentru ca in apartamentul dv. sa va puneti repartitoare ar trebui sa vrea lucrul acesta si inca 80% din proprietari deoarece contorizarea de felul acesta este permisa din motive tehnice numai de la acest procent in sus. Motivele tehnice sunt obiective, nu ca vrea sau nu vrea administratorul sau vreun alt vecin sau doi sau trei etc.
Ati primit un sfat practic, dar la limita moralitatii mai mult decat a legalitatii. Nu locuiti aici, nu aveti venit in Romania, dar aveti un venit care ar putea sa va faca sa nici nu mai puneti problema unor mai putin de 100 euro pe care i-ati avea de achitat cu totul.
Risc exista pentru ca e posibil sa fiti parata la primarie si sa fiti nevoita sa returnati ajutorul primit.
Administratorul v-a dat un sfat care nu-l implica direct (hotomanul!).
Faceti o solicitare catre presedintele asociatiei si propuneti-i sa vina in apartament si sa inchida si sigileze robinetii caloriferelor, scotandu-va de la plata caldurii jumatate din cat v-ar reveni. Decizia asta ar putea-o lua intr-o sedinta a comitetului executiv. Aceasta rezolvare ar fi mai adevarata, mai cinstita si poate fi luata in cadrul asociatiei.

:offtopic: Poate ati plecat scarbita din tara, poate ca o duceti mai bine acolo unde v-ati asezat, dar vorbind dispretuitor de orice tine de Romania in care noi am ramas sa traim, chiar daca ne chinuim cu legile absurde, ne jigniti in primul rand pe noi, cei care am ramas aici sa asiguram popularea unei zone in care, daca v-ati intoarce vreodata din cine stie ce motiv, sa nu ajungeti intr-o zona pustie, am ramas pentru ca am avut mai putin curaj ca dv., alte interese decat dv., nici nu mai conteaza.
Deranjul Romaniei asupra dv. este prea mic fata de beneficiile Belgiei sau al altui loc in care traiti sau veti trai. Multumiti-i Alui de Sus ca v-ati realizat frumos si nu mai huliti locul amarat din care ati plecat.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
elga50, moderator
Cand spuneam ca imi pare ilegal, ma refeream ca mi se pare ilegal sa declarati in fals ca nu aveti venituri.
In ce priveste faptul ca va cer bani pentru incalzire, acest lucru este legal.
Aveti o sansa : va enervati pe prostia din Romania si nu platiti incalzirea, astfel vi se va pune in vanzare apartamentele pentru neplata si veti scapa de asa o problema ridicola =D>
Ceea ce nu intelegeti este ca datorita faptului ca dumneavoastra nu vreti sa va puneti centrala proprie, adica sa fiti independenta, si insistati sa folositi proprietatea comuna ( instalatia de incalzire a blocului) va trebui sa platiti pentru asta. Nu va indignati inutil, nu e vinovat nimeni, nici romanii, nici legislatia din Romania, ci dumneavoastra. Mie mi se pare ridicola atitudinea dumneavoastra dupa ce vi s-a explicat de ce trebuie sa platiti.
1.Nu am aplicat acea metoda respectiv declararea fara venit pentru subventie
2. Am achitat toate facturile pe caldura pe care nu am folosito deloc (am avut inclusiv robinetele inchise )
3.Pentru a monta acea centrala costurile urca undeva peste 10.000 lei adica cam 2-3 salarii ale mele aici nici nu mai vorbesc de romania si inca ceva n afara de aceste costuri birocratie fara limite stu aceste date de la o cunostiinta de a facut acest lucru i-a luat 2 luni numai plimbarle pentru aprobari
4.Singurul lucru de am vrut sa il aflu din tot acest topic este ce am si aflat si pentru care va multumesc respectiv ca e legal asa lucru desi normal nu mi se pare deloc [EDIT]
5.Imi raman 3 solutii :1a)gasesc chiriasi care sa stea acolo sa imi achite chirie si ca atare sa achite si acele costuri ,b)raman in situatia actuala c) sa vand si sa imi iau in alta parte unde nu vor mai fi asemenea belele
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
elga50, moderator
Faceti o solicitare catre presedintele asociatiei si propuneti-i sa vina in apartament si sa inchida si sigileze robinetii caloriferelor, scotandu-va de la plata caldurii jumatate din cat v-ar reveni. Decizia asta ar putea-o lua intr-o sedinta a comitetului executiv. Aceasta rezolvare ar fi mai adevarata, mai cinstita si poate fi luata in cadrul asociatiei.

Interesanta propunerea dvs. va multumesc pt ea .Ce sa spun probabil ca si eu sunt putin praf ca subiectul asta mi-a dat mari batai de cap aceste facturi cat timp fost in romania si mie si mamei ,ca sa nu mai zic ca am avut o ruda care nu a reusit mai demult sa tina pasul cu facturile , a incercat sa se debranseze dar a fost oprt de aceste costuri pe care le-am mentionat mai sus si birocratie plus ca in cazul lui i se cerea sa achite si datorii din urma bani pe care desigur nu ii avea urma sa ramana pe drumuri asa ca si-a pus capat zilelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Debransare calorifere de la c.t. a blocului - asociatie de proprietari ContSters89081 ContSters89081 Buna seara. Detin un apartament in proprietate frumos, renovat, situat intr-o zona foarte buna, chiar selecta(cumparat pe bani grei, nu prin Legea 112, ca ... (vezi toată discuția)