avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ridicol dar adevarat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ridicol dar adevarat

Sunt plecata din 2009 in belgia recent de un an am luat-o si pe mama mea la mine in romania aveam apartament 2 camere pentru ca nu mai locuia nimeni si nevanad incredere in chiarias am decis sa informam la asociatie ca nu mai locuieste nimeni administratorul ne-a zis ca nu ni se vor mai calcula ;a gaze apa rece si calda,gunoi etc dar ca se va calcula in continuare costul integral la caldura .Intrebarea este urmatoarea este legal asa ceva tinand de faptul ca nu mai locuieste nimeni acolo?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:11, 26 Mai 2013
ce sa mai zici decat ROMANIA SI LEGILE EI ABSURDE
Mai cunosc pe cineva care a plecat sa traiasca mai bine in Belgia. A venit la asociatie, aproape exact cu problemele pe care le-ati ridicat dvs. Diferenta era ca doamna avea instalata CT, deci pe langa alte costuri pe copt-parte indiviza de proprietate, trebuia sa achite si costurile de incalzire pe spatiile comune.
Pentru ca noi am avut grija si am izolat tot ce s-a putut izola la subsol, costurile cu incalzirea acestor spatii comune erau de ordinul a 20-25 lei pentru lunile cele mai friguroase... Vine doamna la asociatie cu un tupeu demn de o locuitoare a comunitatii europene (deh, cand a spus Belgia, a inceput sa-mi tremure lenjeria intima...), ca ”dincolo” nu exista asa ceva si ca o sa ma actioneze in instanta... Saraca habar nu avea ca un ”simplu” administrator nu face si desface ce vrea el intr-o asociatie de proprietari. Am incercat sa-i explic, dar nu s-a putut, totusi, mai satnd de vorba si cu alte persoane ”de dincoace” s-a mai temperat. Deci doamna respectiva, inginera de instalatii, adica a urmat cursurile unei facultati tehnice de stat - si cand spui de stat, inseamna ca si amaratul de A. Grecu a ”cotizat” din greu timp de peste 45 ani ca aceasta fiinta sa poata sa se scoleasca in Romania. Cand a vazut ca este din ce in ce mai greu, a schimbat macazul pe West. S-a nimerit sa fie Belgia, ce sa zic, paradisul legalitatii si a locului unde cainii alearga cu colacii in coada... Nu zice ca a primit de la stat o casa pe care apoi a cumparat-o pe 2 lei, dar are pretentia ca apartamentul pe care il are sa se conserve de la sine, adica vine din Belgia, descuie usa si nu are nevoie de nimic...
Personal nu cunosc legislatia din Belgia, dar nu ma puneti la ambitie, ca nu-i chiar asa de greu de acesat. Si in B este cam la fel, asa ca lasati-o mai tango cu pretentiile.
Cel mai bun sfat a fost dat deja: aprobare pentru debransarea incalzirii locuintei (ma si mir ca nu s-a facut pana acum, deh, cap ai, minte iti mai trebuie!) si atunci, functie de asociatie costurile pe cota -parte indiviza de proprietate vor fi foare mici, adica 5-6 euro pe luna, la care se vor adauga impozitele anuale - care se platesc atat in B cat si in RO...
Stim ca in RO sunt legi si taxe absurde (doar din acest motiv ati plecat, nu?), asa ca veniti si ne mai deschideti ochii, ca vorba aia pasoptista: ai nostri tineri la Paris invata, la gat cravatei nodul cum se face...
Cu salutari din Romania!
Domnul meu drag nu am zis ca daca ai ceva nu tre sa platesti nimic pentru el caci pentru aia se plateste impozit pe locuinta teren si orice altceva indiferent in ce tara e.
Asta e prima partea 2 este urmatoarea mi se pare absurd caci eu vreau sa imi montenz repartitoare iar pentru ca restul nu doresc raman la comun cu toata lumea
partea 3 cum am si scris in un mesaj mai sus daca ar fi vorba de 10-20-30 lei lunar as plati bine mersi dar unde mi se pare ca se atinge culmea rdicolului este ca eu sa achit caldura ca si cum as locuii acolo in suma de 350-400 lei pe luna pt ca niste vecini destepti nu vor sa monteze reparitoare ca atare nu pot monta nici eu ,si inca ceva eu n-am amenintat pe nimen cum ziceti dvs ca a venit nu stiu ce doamna si va amenintat atfel cum credeati ca m-ar mai fi zis administratorul sa incerc metoda nai venituri legale in romania fa cerere de subventie.

A da inca ceva costul unei gigacalorii e in romania undeva la 200 lei (50-55 euro) aici e de 24 euro.
O zi buna
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
ContSters290705, utilizator
De ce sunt legi absurde???
Ca vreti sa aveti peretii uscati in casa si nu plini de igrasie, ca vreti sa aveti instalatiile supravegheate, si asta fara sa achitati nimic??
De ce nu vindeti casa "de la bloc" unde traiti cu toti "prostii si incuiatii" si sa va cumparati o casa "pe pamant" care intr-un an nu mai aveti nici pereti la ea daca nu locuieste nimeni??
Tineti minte pe Raducioiu (fotbalistul) care dupa o luna traita in Italia a uitat sa vorbeasca romaneste?
Hai sa nu uitam unde ne-am nascut, unde am copilarit, unde am facut scoala, unde am mancat salam cu soia, sa nu ne mai dam aere ca locuim in tari straine!!!
Ca sa nu cad intr-o disputa fara sens am sa va zic cam cum se fac treburile aici:
sistemul e pe orizontala nu verticala ca atare fiecare isi are contorul lui pentru apa rece,calda,incalzire gaze ca atare fiecare PLATESTE CAT CONSUMA,administratorul are doar treaba de a citi consumul locatarilor si respectiv si a il trimite catre societatile respective care emit factura care poate fi platita inclusiv online .rezolva diferitele diferende existente intre locatari rezolvandu-le fie pe loc fie i trimite catre institutiile abilitate
In caz de stricaciuni administatorul cheama firma specializata sa rezolve orice deficienta iar dupa reparatie acea frma acorda garantie de minim un an pt toata instalatia orice defectiune la acea instalatie in decurs de un an e reparata gratis de firma respectiva (desi rar se mai defecteaza ceva ).
A da inca ceva aici 1 gigacalorie costa cam 24 euro fara de romania unde e de peste 55 euro asta la un salariu de 153 euro versus 1000 euro (cel minim ma refer)
Eh cam cum vi se pare?
cat despre faptul ca daca am uitat de und e plecat va zic de la inceput nu nu am uitat la el cum nu am uitat nici care a fost lucru decisiv de ma facut sa plec?
In 2008 lucram ca vanzatoare 48 ore saptamana luni-sambata salariu 700 lei,intr-o luna am zis sa achit eu cheltuielile in locul mamei mele m-am trezit dupa ce achitat utilitati intretinere lumina telefon ca nu mai ramansesem cu nicun ban in buzunar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
ContSters290705, utilizator

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Debransare calorifere de la c.t. a blocului - asociatie de proprietari ContSters89081 ContSters89081 Buna seara. Detin un apartament in proprietate frumos, renovat, situat intr-o zona foarte buna, chiar selecta(cumparat pe bani grei, nu prin Legea 112, ca ... (vezi toată discuția)