De la lume adunate si tot la lume date... Cand mori de ras traiesti mai intens ca oricand...
Despre viata
Viata e ce se intampla cand iti faci alte planuri.
Despre casatorie
Casatoria: perioada in care barbatul descopera ce fel de barbat prefera nevasta lui (The Vagabonds).
O casatorie fericita ar fi aceea dintre o sotie oarba si un sot surd (Montaigne).
Casatoria e un pact facut de un barbat care nu poate dormi cu fereastra inchisa si o femeie care nu poate dormi cu fereastra deschisa (G.B.Shaw)
Sotul meu spune ca vrea sa-si petreaca vacanta unde nu a mai fost niciodata. I-am propus bucataria (Nan Tucket)
Stii cand s-a terminat luna de miere? Atunci cand cainele iti aduce papucii, iar nevasta latra la tine (Roy Bolitho)
Un motiv bun pentru a te casatori este ca, atunci cand nu-ti vei gasi cheile, vei avea pe cine sa dai vina (M.M. Musselman)
Din toata inima iti spun: „Casatoreste-te!” Daca vei avea parte de o nevasta buna, vei fi fercit. Daca vei avea parte de una rea, atunci vei deveni filosof (Socrate)
Secretul unei casatorii fericite ramane... un secret (Henny Youngman)
Stii ce faceam inainte de a ma casatori? Orice voiam (Henny Youngman).
Despre barbati
Mai multi barbati ar fugi de acasa daca ar sti cum sa-si impacheteze singuri hainele in bagaje. (Leopold Fetchner).
Toti barbatii sunt la fel, dar au fetze diferite pentru a-i putea deosebi intre ei (Lawerence J. Peters)
Barbatii sunt ca focul: daca nu ai grija de ei, se sting (Zsa Zsa Gabor)
Orice barbat care spune: "Sotia mea si cu mine suntem parteneri cu drepturi egale”, se refera fie la o firma de avocati, fie la jocul de bridge (Bill Cosby).
E ciudat ca, atunci cand nu mai are nicio grija pe lume, barbatul se casatoreste (Robert Frost)
Am fost indragostit de aceeasi femeie timp de 40 de ani. Daca afla nevasta, ma omoara! (Henny Youngman)
Natura l-a facut pe barbat poligam, misiunea femeii e de a-l face monogam (proverb italian)
Despre femei
Femeia este un animal domestic, care traieste pe langa casa barbatului si se hraneste cu zilele lui.
O femeie frumoasa si desteapta e aproape barbat.
Femeile ar fi incantatoare daca ai putea sa cazi in bratele lor, fara sa cazi in mainile lor.
Dragul meu, arati bine si esti nostim, / Esti plin de sharm si bland, / Iar corpul tau este sublim, / Precum iti e si mintea. // Ai multe talente / Si haine frumoase, / Dar nimic nu se compara / Cu gustul de a-ti alege partenera. (Ellen Jackson)
Prin 1985, in urma stringerii relatiilor dintre Romania si China, s-a creat necesitatea pentru foarte multi translatori si traducatori de limba chineza. La nivelul conducerii de partid si de stat a fost creata o comisie de experti care sa determine cea mai rapida cale de a atinge acest tel. Intr-o prima instanta, expertii au mers la facultatea de limbi straine, de la Universitatea Bucuresti. Au intrunit corpul didactic si le-a pus intrebarea: "In cit timp credeti ca vom avea translatori si traducatori experti de limba chineza”.
Oamenii s-au consultat pentru o vreme, apoi au spus: "Avem nevoie de circa 4 ani de studiu la scoala, apoi de 2 ani de specializare in China, asa ca, in total, cel putin 6 ani”.
Membrii comisiei au luat nota, dar li s-a parut termenul foarte mare, asa ca au mers la Facultatea de Drept, pe considerent ca absolventii de Drept au memorie foarte buna si ca ar fi posibil sa obtina un termen mai bun. Raspunsul lor a fost: "Cel putin 3 ani in scoala, probabil cam un an in China, la specializare - in nici un caz in mai putin de 4 ani".
De la Facultatea de Medicina si Farmacie - tot pe considerente de memorie - termenul n-a fost cu mult diferit: "Pai cam 2 ani in scoala, poate cam 6 luni in China, pentru perfectionare - nu cred ca putem sa contam pe o perioada mai scurta de 2 ani jumate".
De curiozitate, comisia a mers si la Institutul Politehnic Bucuresti. Aici profesorii erau toti ocupati cu diferite proiecte, asa ca au strins un grup de studenti de la Mecanica Agricola. Raspunsul lor a fost: "Daca e examen de an, o saptamina, daca-i partial, 2-3 zile, iar daca-i colocviu, il dam acum". :innocent:
Doi ardeleni se intalnesc pe strada:
- De ce esti amãrât, Ioanie ?
- Cum sa nu fiu amãrãt ,mãi Gheo, daca mi-o murit un bou.
- Eh, uite ashe ne-om duce, unu' dupa altu'. #-o
O Femeie sta la ocazie in Apahida. Opreste o masina. Femeia:
- Bade, sui pe mine pan' la Cluj ?
Soferul:
- Sui, sui, dar cine mai mana motorul ?
Doi ardeleni la oras, sunt cazati intr-un hotel la etajul 20, iar liftul nu merge.
Se apuca ei sa urce pe scari. Pe la etajul 5, Ion catre Gheorghe:
- Gheo, am sa iti zic ceva...
- Lasa-ma in amaraciunea mea, imi zici cand ajungem...
Dupa inca vreo 7 etaje, Ion:
- Gheo, trebe sa-ti zic ceva...
- Lasa-ma Ioane, imi zici cand ajungem, acu lasa-ma in pace !
In fata usii, Gheorghe catre Ion, gafaind ca o locomotiva:
- Ia zi acuma ce voiai sa-mi zici.
- Am uitat cheia la receptie !
Se apuca ei sa coboare. Dupa vreo 5 etaje, Ion vrea sa zica ceva.
- Lasa-ma in pace. Imi zici jos !
Alte 7 etaje, Ion vrea sa spuna ceva, Gheorghe enervat il opreste. Ajung sleiti la receptie, Ion:
- Mai Gheo, tu chiar nu stii de gluma ? :tooth:
Langa un sat din Ardeal aterizeaza o farfurie zburatoare.
Autoritatile iau imediat masura de a anunta satenii despre acest eveniment si despre comportarea pe care trebuie sa o aiba daca intalnesc cumva un extraterestru.
"Dragi sateni, pe izlazul de langa satul nostru a aterizat o farfurie zburatoare. Daca din intamplare intalniti un extraterestru va sfatuim sa va pastrati calmul, sa nu incercati sa ii agresati in vre-un fel, ba din contra, fiti prietenosi si incercati prin gesturi si putine cuvinte sa comunicati. Ca sa ii puteti recunoaste va informam ca extraterestrii sunt: MICI, VERZI, AU OCHII BULBUCATI SI MAINILE PANA LA PAMANT"
Spre seara, Gheorghe era la coasa.
Si cum cosea el vede un "omulet" mic, verde, cu ochii bulbucati si mainile pana la pamint.
Se apropie incet sa nu-l sperie si ii spune:
- Eu... Gheorghe... cosas... cosesc.
La care omuletul ii raspunde:
- Eu... Ion... padurar... stau si eu ca regele cand merge singur acolo ...
Un cioban ardelean statea pe iarba, in apropierea unei fantani.
Un om se duce la fantana cu intentia de a bea.
- Nu bea, omule, e otravita !
- Nem to dom.
- Apoi bea, dar incet, ca-i rece.
- Un ardelean, Ion, care voia sa plece in Germania il intreaba pe un vecin de-al lui ce sa faca deoarece nu stie limba germana.
- Nu-i bai. Limba germana-i ca la noi, doar ca tre' sa vorbesti mai rar. Zis si facut. Ajunge Ion la Hamburg, intra intr-un bar si spune:
- Bu-na zi-ua !
- Bu-na - raspunde barmanul la fel de rar.
- Da-ti-mi si mi-e o be-re.
- Po-f-tim be-rea.
Dupa primele inghitituri Ion spune:
- Eu su-nt de la Tu-r-da. Tu de un-de es-ti ?
- To-t di-n Tu-r-da.
- Na.... pai atunci de ce vorbim nemteste ?
Se uită Ion peste gard şi îl vede pe Vasile jucând tenis cu .. Agassi.
Îl batea Vasile pe Agassi, de nu-i venea să creadă.
- Bă Vasile, domnu' ala nu-i Agassi ?
- Ba da, măi Ioane.
- ªi tu ştii tenis, mă?
- ªtiu, mă Ioane, mai bine n-aş şti.. No, ia, că iară l-am bătut…!
- Apoi cum se face, mă, că nu te-am văzut niciodată?
- Du-te în fundu' grădinii si acolo-i un broscoi, ăla-ţi îndeplineşte orice dorinţă; numa’ vezi de vorbeşte mai tare cu el, că-i cam surd.
Se duce Ion, găseşte broscoiul şi îi spune că vrea mult aur.
Când ajunge acasă, nu poate intra în ogradă că acolo era un taur furios.
Se plânge Ion lui Vasile:
- Surd tare broscoiul tău; i-am cerut mult aur şi m-a procopsit cu un taur.
- D'apoi tu crezi ca eu am vrut sa fiu tare-n ... tenis??
Un roman calatoreste cu trenul in compartiment cu cu un ungur. La un moment dat, ungurul il intreaba pe roman, ce scrie pe geam ?
El ii raspunde: "nu scoateti capul pe fereastra !"
- Si mai jos ?
- Acelasi lucru dar in franceza.
- Mai jos ?
- In engleza.
- Mai jos ?
- In italiana.
- Dar in ungureste nu scrie ?
- Nu, voi aveti voie.
Stiti ca "O brad frumos" a fost compus de un ungur ?
Daca era de un roman ar fi fost "Un brad frumos".
Un ardelean intra intr-un bar la New York. Barmanul il ia tare, din prima si ii spune ca in acest bar se bea numai pe pariu.
-Domnule, io pun pariu cu tine ca nu poti sa bei o sticla de Whisky in 30 de minute.
Ardeleanul isi cere scuze, iese din bar si apare peste 10 minute inapoi, pune banu pe tejghea si accepta provocarea. Barmanul ii da sticla, ardeleanul o termina in 10 minute. Barmanul, stupefiat..
- Domnule, dar n-am crezut ca asa ceva e posibil. N-am crezut ca sunteti in stare de asa ceva. Nimeni nu a mai reusit !
Ardeleanul:
- Nici io n-am crezut, da m-am dus la barul de peste drum sa verific ! ;)
De ce sunt ungurii vecini cu romanii ?
Pentru ca asa le trebuie !...
Intr-un compartiment de tren, un oltean si un ardelean.. La un moment dat, ardeleanul scoate o litra de palinca, slanina, pita, sfarma o ceapa si incepe sa manance, tragand din cand in cand si din palinca... Olteanului i se face de o dusca, dar cum sa intre in vorba ? Vazand ca tuica e pe terminate, isi ia inima in dinti si se apropie de ardelean:
- Ma cheama Radu !
- Apai, no, daca te cheama, du-tie... :innocent:
Un grup de oameni de mai multe natii vorbesc depre dificultatea unor limbi.
-Franceza e oribila, plange francezul. Imaginati-va ca noi zicem "bordo" si scriem "Bordeaux" !
- Pai si ce, zice batranul secui. E nimic fata de noi, care zicem "allomas" si scriem "gara".
- Ia povesteste, Gheo, cum o fo' cu accidentul de masina ?
- Apoi, o fost ase: noi am mars pa drum tat 'nainte si cand drumu' o luat-o spre stanga, noi tat 'nainte...
La aniversarea a 20 de ani de căsătorie, un ungur cheamă la el o familie de prieteni români.
La începutul mesei, gazda ţine un toast, încercând să vorbească româneşte cât mai corect:
- Aş vre se molţomesc lui Dumnezeu pentru cei doizeci ani petrecoţi alături de soţia meu.
- Alături de soţia mea, îl corectă prietenul român.
- Alături de soţia ta... noma de 4 ani... :))
Bancuri !
MIHAI GRIGORE
[b]LUNG DA\' BUN,CITITIL ![/b]B-)
Doua femei discutau incet intr-un compartiment de tren. Pe una din banchete statea un domn, care pretindea ca doarme. O ... (vezi toată discuția)