avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de Mediu (auto) vs. PARTAJ
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de Mediu (auto) vs. PARTAJ

Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ!
Partaj voluntar, facut de un notar?
Partaj judiciar, incheiat prin HJ?
Optez pentru primul!
Haideti sa speculam lacuna din lege....
Cel mai recent răspuns: dumo79 , utilizator 13:11, 29 August 2013
Dl. Pop Sorin, ati verificat? Functioneaza la Serviciul Inmatriculari? La Brasov mi-au amanat 3 dosare si le-au trimis la Bucuresti spre aprobare. Ma indoiesc ca vor veni afirmativ ... Dar speranta exista! Daca aveti un caz concret, va rog comunicati-mi in ce oras ati reusit procedura. Multumesc.
am si eu o situatie mai ciudata din punctul meu de vedere. tata a luat o masina din afara judetului de resedinta , masina care avea deja scoase 2 randuri de nr rosii iar la noi in judet am mai scos un rand de numere rosii cu toate actele necesare printre care si contractul de V-C unde este trecut doar el. cum sa fac acum sa ma incadrez la portita asta cu partajul . ideea din ce am inteles eu este ca pe contractul V-C trebuie sa apara doi cumparatori . Cum sa fac acum mai departe ? multumesc frumos
Cluj-partajat, inscris, terminat!Voi vedea insa ce voi face cand voi dori sa vand masina.Cu siguranta, portita partajarii va fi eliminata din lege pana la acea data, iar noul proprietar va trebui sa plateasca taxa de timbru.....
habar a scris:

am si eu o situatie mai ciudata din punctul meu de vedere.

Faci un contract de vanzare-cumparare intre tata vanzator si persoana A cumparator, faci alt contract intre persoana A ca vanzator si tata impreuna cu persoana B cumparatori, apoi tata si persoana B fac partaj la notariat.

Faci un contract de vanzare-cumparare intre tata vanzator si persoana A cumparator, faci alt contract intre persoana A ca vanzator si tata impreuna cu persoana B cumparatori, apoi tata si persoana B fac partaj la notariat.

multumesc frumos pentru rasp . si cum trebui sa fac cu declararea la fisc . din cate stiu eu treubuie sa declari bunul in maxim 30 de zile de la cumparare sau nu se mai aplica in acest caz . sunt putin bulversat . daca ma puteti lumina si pe mine as fi foarte recunoscator . multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Timbru mediu just_hara just_hara Cum pot inmatricula o masina adusa din Germania in Romania fara sa platesc TIMBRUL de Mediu folosindu-ma de ART 8 lit f din OUG 9/2013, si anume:autovehicul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 gabriela_munteanu gabriela_munteanu am citit un articol despre o metoda de a eluda plata taxei de mediu in 2013. stiti cumva daca este posibila aplicarea ei? am de inmatriculat o Lancia micuta ... (vezi toată discuția)